Főoldal > DIÉTA > Last minute fogyás, koplalás nélkül – ezt ki kell próbálnod!

Last minute fogyás, koplalás nélkül – ezt ki kell próbálnod!

étkezésétrendfogyókúraterv
0

Írta: and

1. Több gyümölcs és zöldség? A terved: Minél több zöldséget és gyümölcsöt beépíteni a napi étkezésekbe. A Wellness Cafe tippje: Fogyassz zöldséget és gyümölcsöt étkezések előtt! Sokkal kevesebbet fogsz tudni enni, ha mondjuk, ebéd előtt megeszel egy kis tálka málnát. Ráadásul a vércukor-ingadozásod is kiegyenlítődik, és nem fogsz féktelen habzsolásba kezdeni, amint megszólal a déli […]

1. Több gyümölcs és zöldség?

A terved: Minél több zöldséget és gyümölcsöt beépíteni a napi étkezésekbe.

A Wellness Cafe tippje: Fogyassz zöldséget és gyümölcsöt étkezések előtt! Sokkal kevesebbet fogsz tudni enni, ha mondjuk, ebéd előtt megeszel egy kis tálka málnát. Ráadásul a vércukor-ingadozásod is kiegyenlítődik, és nem fogsz féktelen habzsolásba kezdeni, amint megszólal a déli harangszó.

lastminutecikk1.jpg ()2. Protein minden étkezéskor

A terved: Napi 0,54 és 1 gramm protein elfogyasztása testsúlykilogrammonként, hiszen minél több fehérjét viszel be a szervezetedbe, annál szálkásabbak leszel.

A Wellness Cafe tippje: Fogyassz több tejterméket! Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik naponta háromszor esznek valamilyen tejterméket, 60 százalékkal kevesebb eséllyel híznak el, mint azok, akik ennél kevesebbet vesznek magukhoz.
 
3. Energiaszelet edzés előtt és után?

A terved: 30 perccel edzés előtt egy protein szelet, majd a gyakorlás végeztével fehérjében gazdag ételek fogyasztása.

A Wellness Cafe tippje: Egy finom protein shake jobb választás az energiaszeletnél, ugyanis segítségével gyorsabban felszívódnak a szervezet izomépítéséhez szükséges vitaminok és ásványi anyagok. Minél tovább vársz az evéssel mozgás után, a szervezeted annál inkább elkezdi leépíteni a meglévő izomzatot, az újakról pedig „megfeledkezik”.

4. Salátafüggőség

A terved: A diéta alatt annyi zöld növény elfogyasztása, amennyi csak beléd fér – főétkezések helyett is.

A Wellness Cafe tippje: Készíts kerti pórsáfrányolajból készült dresszinget. Ez ugyanis linolsavat tartalmaz, mely megakadályozza a zsírok lerakódását.

lastminutecikk2.jpg ()5. Reggeli mindenek felett

A terved: Senkinek sem újdonság, hogy ha elmulasztjuk a reggelit, a szervezet SOS raktározó üzemmódra kapcsol, az anyagcsere pedig lelassul. Az elhízás veszélye így 450 százalékkal több, mintha kiegyensúlyozott reggelivel indítanánk a napot. Ezért igyekszel a napi kalória-bevitel 30-35 százalékát kora reggel elfogyasztani.

A Wellness Cafe tippje: A legideálisabb, ha a fehérjét teljes kiőrlésű ételfélékkel párosítod. Ha nincs időd egy kiadós fogásra, akkor oszd két kisebb étkezésre a reggelid: egyél egy kevés cukrozatlan müzlit mielőtt elindulnál dolgozni, majd kapj fel egy joghurtot meg egy kevés gyümölcsöt, amit később a munkahelyeden elfogyasztasz. Semmi kedved reggelizni? Akkor igyál meg egy pohár alacsony zsírtartalmú tejet! Ez 8 gramm proteinnel és kellő mennyiségű zsírégető kalciummal látja el a szervezeted.

Fotó: Profimedia.hu

Tényleg fogynod kell?

Simán feszesebb!

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X