Főoldal > DIÉTA > Szupergyors fogyás: Kényeztesd magad jeges ízekkel!

Szupergyors fogyás: Kényeztesd magad jeges ízekkel!

fagylaltfogyókúramonodiétanyárrecept
0

Írta: and

A legnépszerűbb nyári édesség A mai fagylalt korai változata kb. 5000 éves múltra tekint vissza és egyes feljegyzések szerint már Kínában is készítettek ehhez hasonló jeges finomságokat. Nagy Sándor élénkítőszerként használta, majd Marco Polo idején felfedezték, hogy sokkal jobban hűthető az édesség, ha nem jeget kevernek bele, hanem lehűtik a fagylaltkészítő edényt. Az első igazi […]

A legnépszerűbb nyári édesség

A mai fagylalt korai változata kb. 5000 éves múltra tekint vissza és egyes feljegyzések szerint már Kínában is készítettek ehhez hasonló jeges finomságokat. Nagy Sándor élénkítőszerként használta, majd Marco Polo idején felfedezték, hogy sokkal jobban hűthető az édesség, ha nem jeget kevernek bele, hanem lehűtik a fagylaltkészítő edényt. Az első igazi fagylaltokat Nápolyban készítették, ám igazán népszerűvé a 18. századtól vált, akkoriban hazánkban hideg nyalatnak nevezték. Ma már e remek hűsítők megszámlálhatatlan ízben léteznek, és egyre több gyártó forgalmaz light változatokat is, hogy a fogyókúrázóknak se kelljen lemondaniuk a nyári élvezetekről.

Diétázz fagyival

A legtöbb monodiétás étrend célja a gyors fogyás, amit felfoghatsz egyfajta böjtnek is, hisz bizonyos ideig csak egyfajta ételt vehetsz magadhoz. A fagyidiéta azon az elven alapul, hogy a lehűtött szervezet jóval kevesebb táplálékot kíván. A program során a megengedett kalóriamennyiség napi 1100, ám maximum 500 gramm fagyit ehetsz. Kerülnöd kell a diós, a mogyorós, a csokis, a csokibevonatos vagy a tejszínes változatokat, helyettük válassz alacsony kalóriatartalmú, víz, vagy gyümölcsös alapú fagylaltokat, hisz ezek alig tartalmaznak zsírokat, esetleg egyél  szorbeteket, amelyeknek legalább 20%-os a gyümölcstartalma.

fagyidieta2.jpg ()Fontos tudnod, hogy a monodiétát legfeljebb 4 napig tarthatod, és mielőtt belefognál, feltétlenül konzultálj a háziorvosoddal, hiszen az egyoldalú táplálkozás következtében a szervezetedben hiányállapotok léphetnek fel. A diéta során nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel, ezért igyál meg naponta 2-3 liter ásványvizet vagy cukormentes teát. Ne feledd, hogy a tökéletes eredményhez mozognod is kell, és a tartós fogyás csak életmódváltással lehetséges.

Ügyelj a kalóriatartalomra

A fagylalt fő alapanyaga a tej, ami egészséges, hisz rendkívül gazdag fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban. A fagylaltdiétához remek választás egy olyan fagyi, ami hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel készül, és alacsony energiatartalmú.

Ha szereted a savanykás ízeket, a víz alapú citromos gyümölcsjégkrém tejszármazék nélkül készül és egy tubus energiatartalma 95 kalória. Mielőtt megvásárolnád a jégkrémeket, feltétlenül olvasd el a tájékoztatót, így rögtön láthatod, hogy hány kalória van az adott termékben, illetve mennyi cukrot és zsírt tartalmaz.

Készíts el magad a jeges finomságokat!

Könnyű epres fagyi

Hozzávalók: 500 gramm sovány túró, 5 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 2 evőkanál keserű csoki (reszelve), 1 teáskanál édesítőszer, 200 gramm friss eper.

Tedd a hozzávalókat egy nagyobb tálba, az epret vágd kockákra és keverd alaposan össze az egészet. A desszertet tedd 20 percre a mélyhűtőbe, majd kavarj rajta egyet és hűtsd újabb 25 percig.

Ananász szorbet

Hozzávalók: 500 gramm friss ananász, 125 gramm porcukor, 2 evőkanál citromlé, 4 dl víz

Turmixold le az alapanyagokat, majd fokozatosan add hozzájuk a vizet. Kevergesd addig, amíg sima állagot kapsz, majd az így elkészült szorbetet tedd a mélyhűtőbe.

fagyidieta3.jpg ()

Mangófagyi

Hozzávalók: 1 egész mangó, 80 gramm natúr joghurt, 200 ml kókusztej, 2 evőkanál édesítőszer, 3 evőkanál kókuszreszelék.

Hámozd meg a mangót, távolítsd el a magját, majd pürésítsd. Keverd hozzá a többi alkotóelemet és tedd a fagyasztóba kb. 20 percre.

Gyümölcsmix

Hozzávalók: 1 alma, 1 körte, 1 narancs, 1 banán, 125 ml narancslé.

A gyümölcsöket kockázd fel, keverd jól össze őket, majd töltsd fagyasztható formákba és negyedórára tedd a mélyhűtőbe.

Sárgadinnyés frissítő

Hozzávalók: 200 gramm sárgadinnye, 100 gramm zsírszegény joghurt, néhány csepp édesítőszer, fél citrom leve.

Vágd félbe a sárgadinnyét, távolítsd el a magokat egy kanállal, vágd apró darabokra, majd turmixold le. Csavard bele a citrom levét, öntsd az egészet zárható műanyag edénybe és fagyaszd le.

Málnás fagylalt

Hozzávalók: 75 deka friss málna, 3 dl sovány joghurt, 2 tojásfehérje, 5 evőkanál light szederszörp, pár csepp édesítőszer.

Verj habot a tojásfehérjékből és turmixold le a málnát. Tedd a gyümölcsöt a többi hozzávalóval együtt egy tálba, keverd hozzá a tojásfehérjét, végül öntsd formákba a masszát és a fagyasztóban hűtsd le. 

Wellness Cafe tipp: Keverj össze 300 gramm fagyasztott epret 300 ml zsírszegény joghurttal, majd turmixold össze és dobd a mélyhűtőbe.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Az elhízás veszélyei


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X