Főoldal > DIÉTA > Tuti tippek, hogyan egyél, hogy ne gyűjts fölös kilókat!

Tuti tippek, hogyan egyél, hogy ne gyűjts fölös kilókat!

diétaétkezésfogyókúraterv
0

Írta: and

Ha betartasz pár szabályt, és megfogadod 5 napos étkezési tippünket, már pár nap alatt kevesebbet fog mutatni a mérleg. Válassz megfelelő ételt! A megfelelő étel kiválasztásával elég sok kalóriát égethetsz el. Hanyagold a vörös húsokat, és válassz helyettük szárnyas húst vagy halat, mivel ezeket könnyebb megemészteni. A zöldség és a gyümölcs még jobb választás, hiszen […]

Ha betartasz pár szabályt, és megfogadod 5 napos étkezési tippünket, már pár nap alatt kevesebbet fog mutatni a mérleg.

Válassz megfelelő ételt!

A megfelelő étel kiválasztásával elég sok kalóriát égethetsz el. Hanyagold a vörös húsokat, és válassz helyettük szárnyas húst vagy halat, mivel ezeket könnyebb megemészteni. A zöldség és a gyümölcs még jobb választás, hiszen sokkal kevésbé terheli meg a gyomrot.

Rágd meg jól!

Ha nem egy-két rágás után nyeled le az ételt, hanem alaposan megrágod, akkor több kalóriát megspórolhatsz. Egyrészt kevesebbet fogsz enni, mivel az idő eltelik a rágással, másrészt a megfelelően megrágott ételt könnyebben emészted meg, mint a nagyobb darabokat.

etkezes2.jpg ()Válassz energizáló kajákat!

Az anyagcserédet fel tudod turbózni, ha koffeintartalmú élelmiszereket fogyasztasz. Közismert a kávé, a fekete és zöld tea koffeintartalma, de az étcsoki is tartalmaz koffeint, így nyugodtan bűnözhetsz egy kicsit.

Pezsdítsd fel az ételeid!

A csípős ételek szintén hatékonyan beindítják az anyagcserét. De nemcsak a paprika képes még órák múlva is égetni a kalóriákat, hanem a fahéj, a fokhagyma, az ecet és a mustár is, így, ha nem vagy a csípős ételek megszállottja, akkor is bátran válogathatsz ezen fűszerek közül.

A legjobb, ha az összes trükköt beveted minden nap, így több kalóriát égethetsz el, – és ami még fontos, étkezés előtt igyál meg egy pohár vizet, ezzel is elősegítve az emésztést.

5 napos étkezési terv

1. nap

Reggeli:

Két doboz görög joghurtot keverj össze 1/4 csésze mandulával, fél csésze szederrel, 1/3 csésze müzlivel 3/4 csésze zsírszegény tejjel. Fogyassz mellé kávét vagy teát.

Ebéd:

Tonhalsaláta: 3 darab konzerves tonhal, fél csésze cannellini bab, 1 kanál fetasajt. Ezekkel tölts meg egy teljes kiőrlésű zsömlét, adhatsz hozzá koktélparadicsomot, és ízesítheted ecettel. Mellé fogyaszthatsz egy narancsot.

Uzsonna:

1/4 csésze wasabi öntetes szójabab, egy kis pattogatott kukorica.

Vacsora:

Szezámmagos csirke: 1 kanál olajban süsd meg a csirkemellet, adj hozzá ízlés szerint fokhagymát, borsot, majd vedd ki a serpenyőből, szórd meg szezámmaggal. A szószhoz: narancslevet, szójaszószt, ecetet és egy kis cukrot keverj össze, majd öntsd le vele a csirkét, és tálald barna rizzsel.

2. nap

Reggeli

1 főtt tojás, 1 alma egy kanál mogyoróvajjal, 3/4 csésze müzli egy csésze zsírszegény tejjel. Mellé tea vagy kávé.

Ebéd:

Trópusi saláta: 2 csésze spenót, fél csésze szeletelt mangó, 3 vékony szelet főtt csirkemell, két kanál mogyoró, balzsamecet. Fogyassz mellé 10-15 darab teljes kiőrlésű krékert.

Uzsonna:

2 doboz vaníliás görög joghurt áfonyával elkeverve.

Vacsora:

Babos burrito: 1 csésze főtt, fekete bab, 1/4 csésze zsírszegény Cheddar sajt és egy csésze fejes salátával tölts meg egy teljes kiőrlésű tortillát. Locsold meg egy kis Salsa szósszal.

etkezes3.jpg ()3. nap

Reggeli:

Fél csésze zabkásához adj hozzá 3/4 csésze túrót, 3 kanál mandulát és egy banánt. Fogyassz mellé kávét vagy teát.

Ebéd:

2 csésze görög joghurtot fűszerezz meg fahéjjal. Egyél hozzá 6-7 bébirépát és egy almát.

Uzsonna:

2 doboz görög joghurthoz adj hozzá mézet és 2 kanál mandulát.

Vacsora:

4 vékony csík steakhez adj hozzá 2 csésze brokkolit, 1 édesburgonyát. Igyál hozzá zöld teát.

4. nap

Reggeli:

Egy teljes kiőrlésű tortillát tölts meg 2 tojásból készült rántottával, 1/4 csésze Cheddar sajttal, adj hozzá egy kis zöldpaprikát, majd öntsd le Salsa szósszal. Egyél mellé egy narancsot, és fogyassz hozzá kávét vagy teát.

Ebéd:

Zöldség Burger: Egy teljes kiőrlésű zsömlét tölts meg zöldségfasírttal, adj hozzá egy szelet Cheddar sajtot, majd ízlés szerint tegyél még bele paradicsomot, salátát, uborkát.

Uzsonna:

2 szelet Cheddar sajt, egy alma

Vacsora:

2 szelet főtt halhoz adj hozzá 2 csésze sült paradicsomot, másfél csésze zöldbabot.

5. nap

Reggeli:

Két gofrit szórj meg fél csésze rikottával, fél csésze szederrel, egy kanál mandulával, majd szórd meg fahéjjal. Fogyassz hozzá kávét vagy teát.

Ebéd:

Egy teljes kiőrlésű zsömlét tölts meg fekete babbal és egy szeletelt, édes burgonyával, salátával.

Uzsonna:

4 mozarellagolyóhoz adj hozzá fél csésze koktélparadicsomot, majd ízlés szerint locsold meg balzsamecettel.

Vacsora:

Egy csésze főtt, teljes kiőrlésű tésztát keverj össze koktélparadicsommal, gombával, spenóttal és zellerrel.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Ezek a legtutibb tippek fogyáshoz


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X