Főoldal > DIÉTA > Az 5 legnagyobb diétamítosz

Az 5 legnagyobb diétamítosz

diétaétkezésfogyókúraigazságmítosz
0

Írta: and

Mítosz: A zeller egy “negatív kalóriás étel”, mivel több energiát használsz fel a megemésztéséhez, mint amennyit tartalmaz. Igazság: Ki kell, hogy ábrándítsunk, sajnos nem létezik “negatív kalóriás étel”. Minden élelmiszer tartalmaz kalóriát (még a saláták és a zöldségek is), és a kalóriák zsírrá alakulnak át, ha nem használjuk fel őket energia formájában. Azonban ha olyan […]

Mítosz: A zeller egy “negatív kalóriás étel”, mivel több energiát használsz fel a megemésztéséhez, mint amennyit tartalmaz.

Igazság: Ki kell, hogy ábrándítsunk, sajnos nem létezik “negatív kalóriás étel”. Minden élelmiszer tartalmaz kalóriát (még a saláták és a zöldségek is), és a kalóriák zsírrá alakulnak át, ha nem használjuk fel őket energia formájában. Azonban ha olyan rágcsálnivalókat részesítesz előnyben, mint amilyen a zeller, ami alacsony energia-, és magas víztartalommal rendelkezik, azzal máris teszel egy lépést az egészséges étkezés felé.

mitoszcik1.jpg ()Mítosz: Ha fogyni akarsz, tilos enni este hat óra után.

Igazság: Nem minden “nagy igazság” helytálló. Ha túl sok kalóriát viszel be, teljesen mindegy, hogy mikor fogyasztod el a nap folyamán, hízni fogsz. Az este hat után megevett ételek pedig ugyanolyanok, mint az előtte elfogyasztottak. Lefekvés előtt pár órával azonban valóban nem érdemes már diétás ételeket sem enni, mivel ilyenkor lassabb az anyagcseréd, és a közvetlenül alvás előtt elfogyasztott ételek miatt rémálmaid is lehetnek.

Mítosz: A súlyvesztéshez ki kell iktatnod a szénhidrátokat az étrendedből.

Igazság: A szénhidrátok fontos energiaforrások a szervezeted számára, és egyes sejteknek szükségük van rájuk a megfelelő működéshez. Ezen kívül az összetett szénhidrátok rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaznak, ezért súlyos hiba lenne teljesen kiiktatni őket az étrendedből.

Mítosz: A zsírtól kövér leszel.

Igazság: Ugyanúgy, mint a szénhidrátok esetében, néhány zsír létfontosságú a tested bizonyos funkcióinak ellátásához, és elengedhetetlen az egészséged érdekében. Amiket kerülnöd kell, azok a telített zsírok és a transzzsírok.

mitoszcikk2.jpg ()Mítosz: A tojás elzárja az artériáidat.

Igazság: A tojás az egyik legtáplálóbb étel, egészséges fehérjét és zsírokat tartalmaz, fogyasztás után pedig sokáig teltségérzetet okoz. A kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik reggelire rendszeresen tojást esznek, általában kisebb súlyúak. Annak ellenére, hogy a tojás koleszterint tartalmaz, egy egészséges nő naponta két tojást ehet anélkül, hogy emelkedne a koleszterin szintje.

Vigyázz, kész, fesztivál!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X