Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél minél több cseresznyét!

Ezért egyél minél több cseresznyét!

cseresznyeegészséggyümölcsnyár
0

Írta: and

Csodás bőrt varázsol Nemcsak az őszi megfázásos időben van szükségünk némi immunerősítő C-vitaminra, hanem az év minden időszakában. Ráadásul nyáron nem is kell tablettákkal tömnünk magunkat, ha olyan szuper „készítmények” állnak rendelkezésünkre, mint a cseresznye. Amellett, hogy acélossá teszi az immunrendszered, a  bőrödet is egészségessé varázsolja, és a stresszt is képes elűzni. Erősíti az idegrendszert […]

Csodás bőrt varázsol

Nemcsak az őszi megfázásos időben van szükségünk némi immunerősítő C-vitaminra, hanem az év minden időszakában. Ráadásul nyáron nem is kell tablettákkal tömnünk magunkat, ha olyan szuper „készítmények” állnak rendelkezésünkre, mint a cseresznye. Amellett, hogy acélossá teszi az immunrendszered, a  bőrödet is egészségessé varázsolja, és a stresszt is képes elűzni.

Erősíti az idegrendszert

Kedvenc gyümölcsünk rengeteg K-vitaminnal is büszkélkedhet, mely a vér megfelelő alvadásáért felelős, de mindemellett az idegrendszerre is jótékony hatással bír. Sőt, a csontok egészségének megőrzéséről is gondoskodik.

cserkocikk1.jpg ()Csökkenti a vérnyomást

Ha mindez nem lenne elegendő érv a cseresznye mellett, érdemes még tudni róla, hogy rengeteg káliumot is tartalmaz. Hogy ez miért jó? Mert az idegek és az izmok megfelelő működését segíti elő, valamint a magas vérnyomást is rendszabályozza, ezért hipertóniásoknak is ajánlott.

Semlegesíti a szabadgyököket

A cseresznye és a meggy is dúskál öregedésgátló antioxidánsokban, melyek semlegesítik a szabadgyököket, így segítségükkel hosszútávon megőrizhetjük bőrünk fiatalságát.

Tudtad?

–    V. Károly német-római császár annyira odavolt a cseresznyéért, hogy birtokán 1000 cseresznyefát ültetetett.

–    Egy átlagos méretű cseresznyefán kb. 7000 cseresze terem.

–    2007-ben 2 millió tonna cseresznyét termesztettek világszerte.

–    A cseresznye enyhíti a köszvényes megbetegedés fájdalmait.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X