Főoldal > DIÉTA > Fogyj a nyár legtutibb gyümölcseivel

Fogyj a nyár legtutibb gyümölcseivel

fogyókúragyümölcsgyümölcsszezonnyár
0

Írta: and

Szeder Ez a friss és lédús gyümölcs nyáron szinte elengedhetetlen. Magába, gyümölcssalátába vagy joghurttal is kiváló, ráadásul amellett, hogy tele van C-vitaminnal, rosttal és flavonidokkal, melyek jótékonyan hatnak az emésztőrendszerre, egy adag mindössze 65 kalóriát tartalmaz. Ananász Az ananász az egyik legideálisabb gyümölcs nyáron, koktélok és dzsúszok elengedhetetlen kelléke. Elősegíti az emésztést és a vérrögök […]

Szeder

Ez a friss és lédús gyümölcs nyáron szinte elengedhetetlen. Magába, gyümölcssalátába vagy joghurttal is kiváló, ráadásul amellett, hogy tele van C-vitaminnal, rosttal és flavonidokkal, melyek jótékonyan hatnak az emésztőrendszerre, egy adag mindössze 65 kalóriát tartalmaz.

Ananász

Az ananász az egyik legideálisabb gyümölcs nyáron, koktélok és dzsúszok elengedhetetlen kelléke. Elősegíti az emésztést és a vérrögök kialakulását elkerülését. Gyulladáscsökkentő hatása mellett a diétában is fontos szerepet játszhat, hiszen fogyasztása laposabb hasat eredményez.

gyumolcs3.jpg ()

Mangó

A mangó remek módja annak, hogy kielégítsd édesség iránti vágyadat. Mindemellett a manónak magas magnézium-, vas-, rost- és antioxidánstartalma van, így elősegíti az emésztést, és a vérszegénység megelőzésében is fontos szerepet játszik.

Füge

Ez a rostban és káliumban gazdag gyümölcs ideálissá teszi a nyári uzsonnát. Egy adag körülbelül 170 kalóriát tartalmaz, tehát energiadúsabb, mint a gyümölcsök többsége, de nem kell megijedni. Salátákhoz vagy a reggeli müzli kiegészítőjeként is ideális, és így nem is kell sokat fogyasztanod belőle.

gyumolcs2.jpg ()Őszibarack

A friss őszibarack szerencsére könnyen hozzáférhető, nem drága, és tele van C-vitaminnal, káliummal és vassal. Ráadásul egy közepes méretű barack mindössze 38 kalóriát tartalmaz. A rostnak hála enyhe has- és vízhajtó hatással is bír, a barackban lévő béta-karotin pedig frissé és simává varázsolja a bőrt.

Szilva

Önmagában vagy süteményekhez is fenséges gyümölcs. Kalóriában szegény, ám értékes összetevőkben annál gazdagabb. Ha székrekedésben szenvedsz, és nem szeretnél gyógyszerekkel élni, a szilva az egyik legjobb természetes gyógymód a probléma megoldására.

 

Nektarin

Az édes és lédús nektarin tele van likopénnel és luteinnel, melyek megóvják a szemed egészségét. Nem beszélve arról, hogy nyáron különösen jól esik nektarint falatozni a strandon.

Görögdinnye

Kedvenc nyári gyümölcsünk. 92%-a víz, így gyakorlatilag bármennyit fogyaszthatsz belőle – már, ha tudsz. Ugyanis a dinnyében lévő folyadék igen gyorsan és hosszútávon eltelít, így diétázók számára kötelező elem. Mindemellett rákmegelőző hatása van, és C-vitamin és likopén tartalma sem elhanyagolható.

Szőlő

C-vitamin és antioxidáns hatásának hála a szőlő szintén kitűnő gyulladáscsökkentő hatással bír, valamint a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását is képes megelőzni. A dinnyéhez hasonlóan szintén igen magas a víztartalma, így bátran fogyaszd tízórai vagy uzsonna gyanánt.

gyumolcs4.jpg ()Dió

Tele van rosttal és a szívet védő omega-3 zsírsavval, így chips helyett inkább ezt válaszd, ha valami rágcsálnivalóra vágysz. Csak ügyelj az adagra, mert kalóriatartalma igen magas.

Banán

Ha a diéta mellett keményen edzel, a banán az egyik legideálisabb forrása annak, hogy visszanyerd az elveszített energiát, plusz káliumban is gazdag. Ha nincs időd ebédelni vagy uzsonnázni, a banán szintén ideális megoldás, hiszen gyorsan jutsz energiához, és hosszútávon eltelít.

Citrom és lime

A citrom és a lime kitűnő súlycsökkentő hatással bír. De ki az, aki képes elmajszolni egy egész citromot? A megoldás egyszerű. Facsarj bele a vizedbe citromot és lime-ot, így máris hozzájutsz a két citrus értékes összetevőihez, ráadásul a vized unalmas ízét is feldobod.

Játssz és nyerj a Zepter játékán!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X