Főoldal > DIÉTA > Fogyj a nyár legtutibb zöldségeivel!

Fogyj a nyár legtutibb zöldségeivel!

diétaegészségfogyókúranyárzöldség
0

Írta: and

Petrezselyem A petrezselyem igazi vitaminbomba. Tele van vassal, foszforral, K-vitaminnal, cinkkel, folsavval és rosttal. Utóbbinak hála, az bizonyos savak termelődését is elősegíti, mely a megfelelő emésztést hivatottak elősegíteni. Lila répa Bár itthon még annyira nem elterjedt, ha rábukkansz, semmiképpen se hagyd ki a lila répát, mely külsőre nagyon hasonlít a sárgarépához, csak lilás színű. Rengeteg […]

Petrezselyem

A petrezselyem igazi vitaminbomba. Tele van vassal, foszforral, K-vitaminnal, cinkkel, folsavval és rosttal. Utóbbinak hála, az bizonyos savak termelődését is elősegíti, mely a megfelelő emésztést hivatottak elősegíteni.

Lila répa

Bár itthon még annyira nem elterjedt, ha rábukkansz, semmiképpen se hagyd ki a lila répát, mely külsőre nagyon hasonlít a sárgarépához, csak lilás színű. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, így erős öregedésgátló hatása van, és véd a szabad gyökök ellen is. Nem beszélve arról, hogy szinte alig tartalmaz kalóriát.

Kaliforniai paprika

A paprika minden formája kitűnő, hiszen súlycsökkentő hatással bír. Ráadásul rengeteg módon elkészíthető, lehet magában fogyasztani, zöldségpörköltbe, vagy éppen töltve.

zoldseges3.jpg ()Kukorica

A kukorica emésztést elősegítő keményítőt tartalmaz, ezzel is elősegíti a fogyást, kontrollálja a vércukor-szintet, és jóllakottság érzést biztosít.

Borsó

A borsónak magas a fehérje- és vastartalma, így jó alternatíva lehet a vegetáriánusoknak, akiknek nehezebb fehérjéhez jutniuk, de a diétázók számára is kötelező darab.

Zöldbab

A zöldbab, a borsóhoz hasonlóan szintén kitűnő vas- és rostforrás. Ha nem szeretet a zöldbabot, akkor tedd bele a salátádba, így könnyebben elfogyasztod ezt az egészséges zöldséget – ráadásul kalóriatartalma is rendkívül alacsony.

Fehérrépa

A fehérrépa, amellett, hogy kitűnő C-vitamin forrás, segít a méregtelenítésben, ezzel együtt a fogyásban is, különösen a derekad körüli úszógumik eltüntetésében. Mindemellett csak 34 kalóriát tartalmaz egy közepes darab.

Édesburgonya

Az édesburgonya szintén kitűnőm rostforrás, emellett a fehérrépához hasonlóan, segít a has körüli zsír lebontásában. Helyettesítsd a hagyományos burgonyát édesburgonyával a salátádban vagy a krumplipürédben, de burgonyachips-nek is kitűnő.

Portobello gomba

zoldseges2.jpg ()Ez a húsos növény kitűnő húshelyettesítő lehet vegáknak és diétázóknak egyaránt, magas a rost-, de alacsony a kalóriatartalma.

Fejes káposzta

Amellett, hogy tápláló, alacsony a kalóriatartalma, és rengeteg rostot tartalmaz, a káposzta hozzájárul, hogy megőrizzük hajunk ragyogását és körmünk egészségét.

Fejes saláta

Egy csészényi saláta mindössze 10 kalóriát tartalmaz. Tele van vitaminnal, és több rostot tartalmaz, mint a többi leveles zöldség.

Zeller

Bár egész évben elérhető, a zeller mégis nyáron a legjobb választás. Alacsony a kalóriatartalma, kitűnő K- és C-vitamin forrás, valamint rengeteg rostot, káliumot és folsavat tartalmaz.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X