Főoldal > DIÉTA > Tartós fogyás a 3 órás diétával

Tartós fogyás a 3 órás diétával

diétaétkezésidőbeosztásmozgás
0

Írta: and

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik a 3 órás diéta, de valójában semmi különös nincs benne. Azt eszel, amit akarsz, csak az időre kell figyelned. Az eredmény: folyamatos, tartós fogyás. A 3 órás diétát 2000-ben találta ki Jorge Cruise, aki túlsúlyos gyerek volt, és fogyásához és teste formába hozásához nem használt semmilyen más szigorú diétát. Azóta […]

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik a 3 órás diéta, de valójában semmi különös nincs benne. Azt eszel, amit akarsz, csak az időre kell figyelned. Az eredmény: folyamatos, tartós fogyás.

A 3 órás diétát 2000-ben találta ki Jorge Cruise, aki túlsúlyos gyerek volt, és fogyásához és teste formába hozásához nem használt semmilyen más szigorú diétát. Azóta számtalan helyen, televízióban és újságokban hirdeti filozófiáját, valamint két bestsellert jelentetett meg a témában.

A 3 órás diéta alapfilozófiája szerint az étkezések időelosztása sokkal fontosabb, mint a táplálékok, amiket a nap folyamán elfogyasztunk. Eszerint a test alapanyagcseréje felgyorsítható, ha pontosan 3 óránként étkezünk. Ez a rendszeres időbeosztás a lényege a sokak szerint nagyon hatékony fogyókúrának, mivel a szervezet több kalóriát tud elégetni.

3oras2.jpg ()

Bár semmilyen vizsgálat nem igazolja az elméletet, azért ártani nem árt. Ez a fajta időbeosztás segít, hogy változtassunk rossz táplálkozási szokásainkon, hogy egészségesebbek lehessünk, és jobban érezhessük magunkat.

A 3 órás diéta fő szabályai

A felkelést követő egy órán belül fogyaszd el a reggelidet!
A reggeli első étkezéstől számítva egyél valamit minden harmadik órában!
Fejezd be az evést három órával lefekvés előtt!

A diéta megfelelő felépítése a következő: minden nap három fő étkezésből áll, ezek között pedig a megfelelő időben két-két kisebb étkezést kellene beilleszteni.

Mit szabad és mit nem?

Bizonyos ételek fogyasztása ugyan ajánlott, azonban a 3 órás diéta egyáltalán nem egy szigorú étrendből álló fogyókúra.
Mindenképpen fontos a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása. Ez legalább napi nyolc pohár kell, hogy legyen. Nagyon fontosak a húsok is, mivel ezek segítenek megtartani az egyensúlyt a szénhidrátok, a proteinek és a zsírok között.

3oras3.jpg ()Cruise elmélete szerint tulajdonképpen bármit szabad enni, amit csak megkívánunk, a módszer mindenképpen működni fog. Egyetlen dolog fogyasztását kell csak lecsökkenteni, az pedig az alkohol. Még a koffein is megengedett, ami vízható, így szárítja a testet, viszont nagyon fontos, hogy megtartsuk a szervezet hidratáltságát.

Tehát például a kávé megivása után legalább két pohár vízre is szükségünk lesz. Mások szerint azonban csak úgy működhet a diéta, ha a kalória bevitelt 1450-re csökkentjük egy nap.

Akár egy kiló hetente

Ha Cruise módszerét választod, akkor akár egy kilót is fogyhatsz egy hét alatt. A fogyókúrát 28 napig ajánlott folytatni. Ha még ezután is van rajtad fölösleg, akkor nyugodtan folytathatod újabb 28 napig, egészen addig, amíg eléred a kívánt súlyodat.

Jó ha tudod, hogy nem elég csak az órád bámulnod. Mint minden fogyókúra esetén, itt is rendkívül fontos a mozgás. Ha ugyanis felgyorsul az anyagcsere, akkor kétszer annyi izom ég el, mint kalória. Tehát nagyon fontos a rendszeres testmozgás, amivel karban tarthatod magad, ráadásul így még azt is alakíthatod, honnan fogyjanak a kilók.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X