Főoldal > DIÉTA > 5 kérdés a gyümölcsnapról

5 kérdés a gyümölcsnapról

egészséggyümölcsgyümölcsnapméregtelenítés
0

Írta: and

1. Mikor tarts gyümölcsnapot? Szervezeted meghálálja, ha minimum huszonnégy órán keresztül jobban odafigyelsz magadra. A rostokban gazdag gyümölcsök fogyasztásával máris tettél valamit az egészségedért. Keress a naptáradban egy nyugalmasabb napot, amikorra próbáld átszervezni a programjaidat. Ha nem vagy hivatalos a héten születésnapi partira, és a nagymamád süteményeinek sem ezen a napon kellene ellenállnod, akkor, nosza, […]

1. Mikor tarts gyümölcsnapot?

Szervezeted meghálálja, ha minimum huszonnégy órán keresztül jobban odafigyelsz magadra. A rostokban gazdag gyümölcsök fogyasztásával máris tettél valamit az egészségedért. Keress a naptáradban egy nyugalmasabb napot, amikorra próbáld átszervezni a programjaidat. Ha nem vagy hivatalos a héten születésnapi partira, és a nagymamád süteményeinek sem ezen a napon kellene ellenállnod, akkor, nosza, bármelyik nap alkalmas gyümölcsnap tartására. 

2. Milyen gyümölcsöket egyél?

A gyümölcsök legnagyobb része vitaminokban, nyomelemekben gazdag.  Borongós reggeleidet felvidíthatja, ha beleharapsz egy mosolygós, piros almába. Napközben, illatozzon az asztalodon egy körte, narancs vagy éppen egy fürt szőlő, ha szezonja van. Sétára vigyél magaddal egy-két banánt. Késő délután már rá sem tudsz nézni a gyümölcsökre? Készíts egy színes, „mindentbele” salátát. Díszítsd mentalevéllel, szórj rá néhány szem tökmagot, mogyorót vagy diót. Az esti film idejére, vagy a kedvenc könyved mellé készíts apró bogyósokat rágcsálni.     

gyumolcscikk1.jpg ()3. Tarts mértéket!

Ha gyümölcsnapot tartasz a szervezeted tehermentesítésére, akkor is ügyelned kell a megfelelő mennyiségre. Naponta legfeljebb másfél kilogramm gyümölcsöt fogyaszthatsz. Ezen a napon is legyen változatos az étlapod. A banán és a szőlő például nagyon sok kalóriát juttat a szervezetedbe – ne csak ezekkel töltsd meg a bevásárló kosaradat. Időzz egy kicsit a zöldségesnél, az illatok és a színek biztosan kreativitásra ösztönöznek, így össze tudod állítani a napi gyümölcs-menüt.

4. Mi legyen az itallapon?

Ha gyümölcsnap mellett döntesz, nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Lehet ez akár két-három liter is. Könnyebben méregtelenítheted ezen a napon a szervezetedet, ha gyümölcslét, szénsavmentes ásványvizet, gyümölcs- vagy gyógynövényteát kortyolgatsz. Ezek is legyenek a kezed ügyében, mert étkezések között vagy egy nagyobb harapásnyi alma után jól jöhet. 

gyumolcscikk2.jpg ()5. Hetente? Havonta?

Naponta veszünk tiszta ruhát, rendszeresen takarítjuk lakásunkat és jó esetben még az autómosóba is eljutunk. Közben fáj a fejünk, lehangoltak vagyunk, fáradtnak érezzük magunkat. Vegyük észre szervezetünk apró jelzéseit, adjunk egy nap szabadságot az emésztőrendszerünknek, tisztuljunk meg rendszeresen a bennünk felhalmozódott káros anyagoktól. Mindegy, hogy hétfő, szerda vagy szombat, de mindenképpen hetente egy nap legyen a belső nagytakarítás napja. Ennek a pihenőnapnak a hatása regenerál, feltölt bennünket. És ne feledkezzünk meg arról a népi bölcsességről sem, hogy: Egy alma naponta, az orvost távol tartja!  

Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X