Főoldal > DIÉTA > 5 új diétatrükk, amit mindenképpen próbálj ki

5 új diétatrükk, amit mindenképpen próbálj ki

diétafogyókúratipptrükk
0

Írta: and

1. Állj meg, ha jóllaktál! A kulcs az, ha megváltoztatod a hozzáállásodat az ételhez. Ha valóban éhes vagy, egyél, amit csak megkívánsz, viszont lassítsd le a rágás sebességét a normális tempó negyedére. Az evés hatására a szervezeted jó érzést keltő endorfinokat kezd el termelni, ezek azonban, ha túl gyorsan táplálkozol, elárasztják az agyadat, így a […]

1. Állj meg, ha jóllaktál!

A kulcs az, ha megváltoztatod a hozzáállásodat az ételhez. Ha valóban éhes vagy, egyél, amit csak megkívánsz, viszont lassítsd le a rágás sebességét a normális tempó negyedére. Az evés hatására a szervezeted jó érzést keltő endorfinokat kezd el termelni, ezek azonban, ha túl gyorsan táplálkozol, elárasztják az agyadat, így a szervezeted nem érzékeli a jelzést. Azáltal, hogy lassabban eszel, nagyobb valószínűséggel hamarabb jutsz el a teltségérzetig, így könnyebben hagyod majd a tányérodon a maradékot, mivel kisebb adaggal is beéred.

2. Táplálkozz úgy, mint egy ősember!

Óvakodj a keményítőt tartalmazó ételektől! Ezek hatására ugyanis a szervezeted inzulint kezd el termelni, ami csak a testedre rakódott zsírt szaporítja. Emellett ezek az ételek rengeteg kalóriát tartalmaznak, és nem csillapítják annyira az étvágyadat, mint azok, amelyek a vércukorszintedet lassabban emelik meg, kiemelten a fehérjében gazdag tápanyagforrások. Ma már rengeteg bizonyíték van arra, hogy az őskorban alkalmazott étrend a legjobb egy kiegyensúlyozott diétához, amely olyan ételeket tartalmaz, mint amilyenek a húsok, a halak, diófélék, zöldségek és néhány gyümölcsféle.

5uj2.jpg ()

3. Ne társítsd az ételeket!

Az evés öröme egy adott ételnél a harmadik vagy a negyedik falatig nő, utána már csak csökken. Ha sok különböző élelmiszert raksz a tányérodra, azzal meghosszabbítod ezt az intenzív ízélményt, és nem fogod érezni, amikor már jóllaktál, ez pedig önkéntelenül is túlevéshez vezet. Ha egyszerre csak egy-kétféle ételt veszel magadhoz, és mindegyikből csak négy falatot fogyasztasz, automatikusan lassabban fogod elfogyasztani, és hamarabb érezed a jóllakottságot úgy, hogy közben kevesebbet eszel.

4. Felejtsd el, hogy “úgyis ledolgozom”!

5uj3.jpg ()Gyakori hiba, hogy a túlevést túledzéssel akarják kompenzálni, tévhit tehát, hogyha többet edzel, akkor többet is ehetsz. Szükséged van a tápanyagra, hogy energiához juss, azonban ahhoz, hogy fogyj is, jóval több kalóriát kell elégetned annál, mint amennyit beviszel. Minél többet edzel, annál izmosabb lesz a tested, így több energiát fogsz elégetni. A sovány izmok segítségével az anyagcseréd is felgyorsul, akkor is felhasználod majd az energiát, amikor éppen nem edzel. Ehhez azonban minimum hetente négyszer 30-45 perc mozgásra van szükséged anélkül, hogy a sportra hivatkozva megdupláznád az adagokat.

5. Mérlegelés minden nap

Semmi baj nincs azzal, ha rendszeresen méred a súlyodat, ha ezáltal jobban oda tudsz figyelni a testedre. Így ugyanis azonnal lépéseket tehetsz, ha hirtelen több kiló leszel. Azok a nők, akik hetente, vagy kéthetente állnak csak mérlegre, tragédiaként élik meg, amikor pár kilót felszednek, és könnyebben fel is adják a diétát. Továbbá ha gyakrabban méred magad, jobban megismered a saját szervezetedet, mire hogy reagál, így idővel különbséget tudsz majd tenni a folyadék visszatartás és a valódi súlygyarapodás között.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X