Főoldal > DIÉTA > 6 szuper nyári karcsúságőrző tipp

6 szuper nyári karcsúságőrző tipp

egészségételkarcsúságnyárszabály
0

Írta: and

A nyár az egészséges ételek évszaka, azonban könnyű megfeledkezni az adagok kontrollálásáról, amikor az ízletes gyümölcsökből szemezgetünk. Kerüld el a felesleges kilókat a kerti partin, a pikniken és a nyaralás alatt egyaránt az alábbi hasznos tippek segítségével! Rengeteg időt szánunk arra, hogy megszabaduljunk pár kilótól a nyaralás előtt, azonban amikor már elértük a kívánt testsúly, hajlamosak […]

A nyár az egészséges ételek évszaka, azonban könnyű megfeledkezni az adagok kontrollálásáról, amikor az ízletes gyümölcsökből szemezgetünk. Kerüld el a felesleges kilókat a kerti partin, a pikniken és a nyaralás alatt egyaránt az alábbi hasznos tippek segítségével!
 
Rengeteg időt szánunk arra, hogy megszabaduljunk pár kilótól a nyaralás előtt, azonban amikor már elértük a kívánt testsúly, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a megtartásához továbbra is figyelnünk kell az étkezési szokásainkra, így előfordul, hogy újra visszatérünk a rossz berögződésekhez. A nyári időszak általában a szórakozásról és a finom ételekről szól, azonban nem árt, ha az étkezések során ilyenkor is megalapozott döntéseket hozol. Éppen ezért figyelj oda kicsit, és tartsd be az alábbi alapszabályokat:

dietacikk.jpg ()1. Ha kerti sütögetésre vagy hivatalos, a grillezett hamburgerhúsokat és kolbászokat helyettesítsd sovány csirkével vagy pulykával. A tészta alapú élelmiszerek helyett is válaszd a sovány húsokat grillezett zöldségekkel!
 
2. Az üres helyet a tányérodon a saláta foglalja el (szigorúan a zsíros-cukros öntetektől mentesen) a kenyér helyett.

3. Nem tudsz ellenállni a krumpli-, vagy a káposztasalátának? Készítsd el otthon, ahelyett, hogy beszereznéd a sarki boltból, így ugyanis pontosan tisztában leszel az elfogyasztott zsír mennyiségével. Még jobb választás, ha a majonézt (még ha light is) natúr joghurttal helyettesíted, ezzel igazán lecsökkentheted a kalóriák számát!
 
4. Töltődj fel a szivárvány színeivel, és válassz minden árnyalatból zöldségeket és gyümölcsöket. Minél több szín van a tányérodon, annál jobb. Készíts egy fenséges zöldség-, vagy gyümölcssalátát hozzáadott zsír és cukor nélkül, és kínáld meg a barátaidat is!
 
5. A cukros folyadék is rengeteg kalóriát tartalmaz, és az inzulinszintedet is az egekbe emeli. Éppen ezért érdemes a szénsavas üdítők helyett ásványvizet választanod, a frissítő koktélokat pedig cseréld le egy pohár minőségi, száraz fehér-, vagy vörösborra.
 
6. Egyél mértékkel! Bármit is fogyasztasz, akármilyen egészséges is legyen, ha túl sokat eszel belőle, hízni fogsz. Hallgass a tested jelzéseire, és hagyd abba az evést, mielőtt jóllaknál!

Fotó: Profimedia.hu

Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X