Főoldal > DIÉTA > Ezek a legjobb falatok a fittségért!

Ezek a legjobb falatok a fittségért!

diétaétkezésfinomságfittségfogyás
0

Írta: and

Avokádó A koleszterincsökkentő, egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag „egészség-bombának” hála a tested még erősebb lesz, és a fájdalom is messzire el fog kerülni. Naponta néhány szelet avokádóval biztosíthatod a szükséges és egészséges zsírbevitelt, és ez a zöldség azoknak is elnyeri majd a tetszését, akiknek amúgy már a zsír szó hallatán is égnek áll a hajuk. Teljes […]

Avokádó

A koleszterincsökkentő, egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag „egészség-bombának” hála a tested még erősebb lesz, és a fájdalom is messzire el fog kerülni. Naponta néhány szelet avokádóval biztosíthatod a szükséges és egészséges zsírbevitelt, és ez a zöldség azoknak is elnyeri majd a tetszését, akiknek amúgy már a zsír szó hallatán is égnek áll a hajuk.

Teljes kiőrlésű bagel

Ne törődj azzal, mit is mondott hajdanán Dr. Atkins – a szénhidrátok nagyon is fontos tápanyagok a hatékony edzés szempontjából is. Egy teljes kiőrlésű bagel kiváló mozgás előtti csemege: a benne lévő rostok miatt csak lassan emészted meg, és az energiaszinted sem fog csapongani.

etel2.jpg ()

Banán

Köszönhetően a banán magas káliumtartalmának, meghámozása igazi gyors segítség edzés előtt vagy után állóknak. Noha a fő bűnös az izomgörcsök hátterében a nátrium-hiány, de tanulmányok arra is felhívják a figyelmet, hogy a kálium túl alacsony szintje is szerepet játszhat a fájdalom kibontakozásában, ezenfelül az elvesztett folyadékot is pótolni kell. Továbbá a banán tele van energizáló szénhidrátokkal is. Egy közepes méretű gyümölcsben 400 milligramm kálium van, és ugyanannyi szénhidrát bújik meg benne, mint két szelet teljes kiőrlésű kenyérben (29 gramm).

Bogyós gyümölcsök

Már egy marék áfonya, málna, vagy szeder kitűnő forrása lehet az antioxidánsoknak, amik megvédik az izmokat a szabadgyökök ártó hatásaitól, amelyeket akár a mozgás is előidézhet. A bogyós gyümölcsök vásárlása során a szín domináljon: minél sötétebb a színe, annál egészségesebb a gyümölcs.

Répa

A répa bővelkedik komplex szénhidrátban, amely biztosítja az energiát az izmok számára, valamint káliumban is, ez pedig kontrollálja a vérnyomást és az izomösszehúzódásokat is. És fél csészényi mennyiségben mindössze 35 kalória van.

Teljes kiőrlésű gabonapehely

Szeretnél valamit elmajszolni mielőtt lemész az edzőterembe? Foszd ki a gabonapelyhes dobozt! A legegészségesebb verziók kitartást fokozó komplex szénhidrátokat és izomfejlesztő proteint tartalmaznak. Edzés előtt egy órával töltődj fel egy 200 kalóriás nassal: háromnegyed csésze teljes kiőrlésű gabonapelyhet önts nyakon egy dl zsírszegény tejjel.

etel3.jpg ()

Csirkecomb

Ha nem fukarkodsz a cinkkel és a vassal, akkor az energiaszinted magas fokon fog lobogni. Süss ki egy kevés csirkecombot vagy pulyka alsócombot, és így mindkét fontos tápanyagból elegendő fog a szervezetedbe kerülni.

Őrölt lenmag

A lenmagban lévő lignánok oldódó és oldhatatlan rostot is magukban foglalnak, rendszeres fogyasztásával sokat tehetsz az egészségedért. A napi adag legyen egy-két evőkanál őrölt lenmag, ezzel hintsd meg a gabonapelyhedet, így gondoskodhatsz a megfelelő rostbevitelről.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X