Főoldal > DIÉTA > 5 tuti tipp, hogy ismét bombaalakod legyen

5 tuti tipp, hogy ismét bombaalakod legyen

diétaétkezésfogyástanács
0

Írta: and

Ha alábbi tanácsainkat megfogadod, tuti, hogy még hatékonyabb lesz a diétád, és sokkal hamarabb büszkélkedhetsz az új alakoddal. 1. Több gyümölcs Azt tudjuk, hogy fogyasztásuk elkerülhetetlen, ha egészségesen akarunk étkezni, de a fogyásnál is nagy szerepük van. Azok, akik naponta legalább kétszer fogyasztanak gyümölcsöt, sokkal gyorsabban szabadulnak meg a felesleges kilóktól, mint azok, akik csak […]

Ha alábbi tanácsainkat megfogadod, tuti, hogy még hatékonyabb lesz a diétád, és sokkal hamarabb büszkélkedhetsz az új alakoddal.

1. Több gyümölcs

Azt tudjuk, hogy fogyasztásuk elkerülhetetlen, ha egészségesen akarunk étkezni, de a fogyásnál is nagy szerepük van. Azok, akik naponta legalább kétszer fogyasztanak gyümölcsöt, sokkal gyorsabban szabadulnak meg a felesleges kilóktól, mint azok, akik csak egyszer, vagy egyáltalán nem. Sőt, omega-3 zsírsavhoz is hozzájuthatsz már kis mennyiségű dió vagy lenmagolaj elfogyasztása által. Törekedj tehát arra, hogy tányérod nagy részét zöldségek foglalják el, míg két étkezés között fogyassz idénygyümölcsöt.

2. Fehérje minden étkezésnél

A fehérje nélkülözhetetlen az izmok fejlődéséhez, és ezáltal a zsírégetésben is fontos szerepet játszik. Ezért minden étkezésnél érdemes legalább 10-15 gramm fehérjét elfogyasztanod, ami egy napra elosztva 70-130 gramm fehérjét jelent. Ennek megvalósítása nem nagy művészet. Ha reggelire elfogyasztasz egy tojást, ebédre vagy vacsorára sovány húst, illetve még sovány tejterméket (tej, sajt, joghurt) is beiktatsz az étrendedbe, nem lesz belőle probléma.

fogy2.jpg ()3. Étkezz edzés előtt és után

Persze nem háromfogásos lakomára kell gondolni, de egy fehérje-szénhidrát kombó, mely lehet egy shake vagy egy energiaszelet, ellát az edzés alatt energiával, így a munka is eredményesebb lesz. További jó hír, hogy edzés után is érdemes elfogyasztanod valami könnyűt, hogy az izmok tudjanak miből építkezni. Ha ezt elmulasztod, akkor az izomfejlődés lassabban fog bekövetkezni.

4. Ismét csak a saláta

Nemcsak a fejessalátáról van szó, hanem más leveles zöldségekről is, mint például a spenót. Ezekből érdemes minél többet fogyasztanod, ugyanis a rengeteg értékes tápanyag mellett folsavat is tartalmaznak, mely erősen hozzájárul ahhoz, hogy a felesleges zsírok minél hamarabb leolvadjanak rólad. Öntetnek pedig felejtsd el a sűrű, majonézes masszákat, helyettük használj balzsamecetet vagy sáfrányos szekliceolajat, mely linolsavat tartalmaz, ami megakadályozza a zsírok lerakódását.

5. Terítéken a reggeli

Igen, továbbra is azt javasoljuk, hogy szánj elég időt a reggelire. A napi kalóriabevitel 30-35 %-át tegye ki a reggeli. Hogy miért? Azok, akik rendszeresen kihagyják a reggelit, sokkal hajlamosabbak az elhízásra. Egy kiadós reggelivel viszont beindítod az anyagcseréd, és megfelelő mennyiségű energiával látod el a szervezeted. A reggeli tartalmazzon elegendő szénhidrátot, fehérjét és zsírt. Ha egyáltalán nincs étvágyad, legalább egy doboz natúr joghurtot keverj össze gyümölccsel.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X