Főoldal > DIÉTA > Fogyj pasi módra!

Fogyj pasi módra!

csokidiétadühédességlélekpasisport
0

Írta: and

Nem sóvárognak az édesség után Ha vigaszt nyújtó falatok után nyúlsz, általában gumicukorral, vagy dupla csokis keksszel kényezteted magad, míg egy férfiember inkább egy szaftos steaket venne magához. Nos, épp emiatt nem szednek magukra felesleges kilókat a pasik: proteint esznek, ami jobban eltelít, mint az általad fogyasztott szénhidrát. Ha diétáid általában a desszertek és az […]

Nem sóvárognak az édesség után

Ha vigaszt nyújtó falatok után nyúlsz, általában gumicukorral, vagy dupla csokis keksszel kényezteted magad, míg egy férfiember inkább egy szaftos steaket venne magához. Nos, épp emiatt nem szednek magukra felesleges kilókat a pasik: proteint esznek, ami jobban eltelít, mint az általad fogyasztott szénhidrát.

Ha diétáid általában a desszertek és az édesség utáni vágyakozáson buknak el, akkor mielőtt engednél a csábításnak, próbálkozz a fehérjével. Kapj be néhány falat alacsony zsírtartalmú sajtot, vagy egy-két szelet pulyka párizsit, de egy kevés zsírszegény túróba is belekeverhetsz néhány darab felkockázott gyümölcsöt. Ha nem tudod elhagyni az édes finomságokat, akkor kombináld őket: például két szem csokis keksz egy marok mandulával legyen a nass.

Nehéz súlyokat emelgetnek

A pasik az edzőteremben előbb ragadják meg a többkilós súlyzókat, minthogy valamelyik aerobik órán ugráljanak, és milyen jól is van ez így. Az izmok kevesebb idő alatt fejlődhetnek, és ilyenkor egyszerre több izomcsoport is dolgozik. Ha teheted, nyugodtan vállalj be nagyobb súlyokat is, ne csak a félkilós „barbie-súlyzókat” emelgesd. Eleinte lehet, hogy csak 8-10 ismétlést tudsz majd végrehajtani, de amint a tested hozzászokik a nagyobb terheléshez, már az ismétlésszámot is növelheted.

pasicikk.jpg ()Étellel nem kúrálnak semmilyen lelki eredetű bajt

A nők kétszer hajlamosabbak a depresszióra, mint a férfiak, és ez kiütközhet az elfogyasztott ételek mennyiségében is. Ami még rosszabb, hogy egy ilyen lakmározás után a nők bűnösnek érzik magukat, lehangoltabbak lesznek, és emiatt megint ennivalóval próbálják megnyugtatni magukat. Ez az igazi ördögi kör.

Ezzel szemben a teremtés koronája nem gondolja úgy, hogy egy nagy adag fagyival felpörgetheti a hangulatát. Neked sem kéne ebben a hiszemben élned. Kerekedj felül ezen a rossz szokáson úgy, hogy azonosítsd az érzést, ami miatt enned kell akkor is, amikor nem vagy éhes, majd mielőbb találj rá megoldást, de az mindig lebegjen a szemed előtt, hogy a felesleges habzsolás nem gyógyír semmire.

pasicikk2.jpg ()Kiadják a dühüket

A srácok inkább fizikai úton szabadulnak meg a felgyülemlett feszültségtől, például a dupláját futják a megszokott távnak, vagy nekiállnak valamit megszerelni. A lányok ezzel szemben magukban tartják az ilyen jellegű negatív érzelmeket. Tehát megint csak tanulj a pasiktól, és ha valami kezd az őrületbe kergetni, akkor mozdulj! Mondjuk spinningelj egyet, vagy egyszerűen szellőztesd ki a fejed, és sétálj egy nagyot a parkban.

Szakítanak időt önmagukra

A nők nagyon ritkán ismerik be maguknak, hogy kimerültek és egy kis időt csak magukra kellene szánniuk, ennek hiánya megint csak az ételekkel való kompenzációban realizálódhat. Kezdd el még ma, és egy teljes órán keresztül csak és kizárólag magaddal foglalkozz! Mindig legyen valami „ehetetlen” dolog, amit lelkesedve várhatsz, legyen az egy szombat délelőtti vásárló körút a kedvenc ruhaboltjaidban, vagy egy havonta megtartott csajos éjszaka a barátnőkkel.

Fotó: Profimedia.hu – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X