Főoldal > DIÉTA > Négy trükk, hogy könnyebben tarthasd a diétát

Négy trükk, hogy könnyebben tarthasd a diétát

fogyáshízásnassolás
0

Írta: and

1. A krízis: Pokolian sok a munka és ilyenkor a büfében kapható szendvicsek és csokik a leghűségesebb barátaid Ezt tedd: Az asztalodban szemelj ki egy fiókot és töltsd fel csupa egészséges rágcsálnivalóval, ami jól fog jönni vészhelyzet esetén. Sőt, ha esetleg egy hűtő is van a közeledben, akkor rejts el benne néhány falat sajtot, ami […]

1. A krízis: Pokolian sok a munka és ilyenkor a büfében kapható szendvicsek és csokik a leghűségesebb barátaid

Ezt tedd: Az asztalodban szemelj ki egy fiókot és töltsd fel csupa egészséges rágcsálnivalóval, ami jól fog jönni vészhelyzet esetén. Sőt, ha esetleg egy hűtő is van a közeledben, akkor rejts el benne néhány falat sajtot, ami tele van proteinnel. De hogy mindenképp kiküszöbölhesd a délutáni habzsolásokat, fontos, hogy soha ne hagyd ki az ebédet! Délben egyszerűen szükséged van erre az étkezésre, mert csak így előzheted meg azt, hogy az éhség felülkerekedjen a józan eszeden.

trukk3.jpg ()2. A krízis: Az új szerelmed egyszerűen imád jókat enni – és azért csak elcsábulsz jó néhány falatra

Ezt tedd: Ha szinte minden este jobbnál jobb helyekre mentek vacsorázni, és ez bizony már kezd nyomot hagyni az alakodon, akkor állj elő a javaslattal, hogy egy-egy estét otthon töltsetek el, mindezt főzéssel egybe kötve, ahol kímélőbb menüsort is összeállíthattok. Egy új kapcsolatban lényeges, hogy a másikra maximálisan nyitottak legyünk, és ez ebben is megnyilvánulhat. Ha viszont étterembe mentek, vedd a kezedbe az irányítást és olyan helyeket válassz, ahol könnyebb ételeket vonultatnak fel. A japán, a thai és a vietnámi konyha mind olyan opció, ahol nem kell a plusz kilók miatt aggódnod.

3. A krízis: Szakítottak veled és egyedül a nagy dobozos jégkrém, „aki” megért téged

Ezt tedd: A személyiségedtől függően, egy rövid ideig rendben van, ha bánatodat evésbe fojtod a sírás mellett. A jégkrém mellett elengedhetetlen, hogy legyenek melletted „igazi” emberek, akik elősegítik a gyógyulásodat. Másrészt egy kis előretervezéssel azt is megakadályozhatod, hogy elmerülj a kétségbeesésben. Amikor igazán elégedett vagy az életeddel készíts egy listát a kedvenc dolgaidról, vagy akár azokról az apróságokról, amelyek felvidítanak. Friss virágok? Egy látogatás a kozmetikusnál? Egy forró fürdő? Tartsd ezt a listát mindig kéznél, és vess rá egy pillantást akkor, amikor szomorú vagy. Majd szemelj ki valamit a listáról, és add át magad az élvezeteknek, de a fagyit tedd vissza a helyére.

trukk2.jpg ()

4. A krízis: Izgatott vagy az új munkád miatt, de ez sok utazással is együtt jár – így még nehezebb lesz mozogni vagy helyesen táplálkozni

Ezt tedd: Az üzleti út alatt történő diétázás csak is az éberségről és a tervezésről szól. Mindenhol, akár a gyorséttermekben is, részesítsd előnyben az egészséges harapnivalókat, hiszen ma már szinte mindenhol a hamburger mellett a saláták is szerepelnek a repertoárban. A mozgást pedig megoldhatod úgyis, hogy viszel magaddal egy-két otthoni fitnesz dvd-t és a hotelszobában, a laptopod előtt is végrehajthatod a feladatokat.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X