Főoldal > DIÉTA > 5 tipp, hogy motivált maradj a fogyókúrában

5 tipp, hogy motivált maradj a fogyókúrában

diétaedzésfogyókúramotiváció
0

Írta: and

Szeretkezz, ne háborúzz (a kilókkal)! Először is azért, mert ez a világ egyik legjobb tevékenysége, ráadásul akár még az álomalakhoz is közelebb vihet. Az orgazmus során ugyanazok az endorfinok szabadulnak fel az agyban, mint csokoládémajszolás közben, csak pluszkalóriák nélkül. A kutatások arra is felhívták a figyelmet, hogy minél több felesleges kilótól szabadulsz meg, annál szuperebb […]

Szeretkezz, ne háborúzz (a kilókkal)!

Először is azért, mert ez a világ egyik legjobb tevékenysége, ráadásul akár még az álomalakhoz is közelebb vihet. Az orgazmus során ugyanazok az endorfinok szabadulnak fel az agyban, mint csokoládémajszolás közben, csak pluszkalóriák nélkül. A kutatások arra is felhívták a figyelmet, hogy minél több felesleges kilótól szabadulsz meg, annál szuperebb lesz a szexuális életed.

A kis kedvencedre mindig számíthatsz

Ha még nincs otthon háziállatod, vedd fontolóra, egy új szőrős kis családtag érkezését. Tanulmányok szerint a kutya tulajdonosok sokkal könnyebben dobják le magukról a kilókat. Hogy miért? Mert fújhat a szél, eshet az eső, a hó, jöhet bármi, fognod kell magad, és mindennap többször is ki kell vinned sétálni az ebet. A nagyobb mozgásigényű fajtáknál pedig nem elég a sima séta, aktívan játszani is kell vele, így a kutyusod a te napi mozgáspenzumodról is gondoskodik.

motivalcikk1.jpg ()Járj rendszeresen az órákra!

Járj olyan órákra, amelyeket sokan látogatnak és köss barátságot a rendszeresen jelenlévő edzőtársakkal. Az, hogy láthatod újdonsült barátnőidet, ösztönözni fog, hogy újra és újra elmenj az edzésre, még akkor is, ha egyáltalán nem fűlik hozzá a fogad. A „bűntudat faktor” – ami mindig nagyon tud motiválni – az itt is sokat segít. Ha már mindenki tudja a neved, akkor azzal is tisztában lesznek, hogy mikor lógod el az edzést.

Nézz szembe a tükörképeddel!

Amikor kövérnek érzed magad, igyekszel nagy ívben elkerülni a tükröt. Kiderült, hogy igazából az ellenkezőjét kéne tenned. Egy étkezési rendellenességekkel foglalkozó amerikai szakfolyóiratban megjelent cikk szerint, bátran oda kell állnod a tükör elé, és végig kell nézned magad, viszont meg kell tanulnod elfojtani a combodat illető rendszeres kritikákat. Ez javítja a testképed, de így még könnyebben elköteleződhetsz az egészséges táplálkozás mellett is. Próbáld ki: beszélj úgy a tükörképedhez, hogy nem használsz semmilyen negatív töltetű szót. Például „a hatalmas a fenekem” helyett mondd azt, hogy „milyen vékony a derekam, hála a nőies idomaimnak”.

motivalocikk2.jpg ()Ábrázold a fejlődést!

A fogyókúra komoly dolog, hát kezeld ahhoz méltóan. Egy orvosi folyóiratban megjelent tanulmány azt tanácsolja, hogy mérjük meg magunkat minden reggel, hiszen akik ezt megteszik, jóval sikeresebbek a diétában. Fontos, hogy az értéket le is jegyezzük, így nyomon követhetjük, hogyan haladunk a célunk felé. A számítógépeden akár táblázatba, vagy diagramba foglalhatod az eredményeket, így láthatod, ahogy halad előre az idő mennyi kilót adtál le. Ha elbizonytalanodnál – mert mondjuk a héten egy árva kilótól sem szabadultál meg – csak pillants rá a táblázatodra. A hosszú távú fejlődésed máris felturbózza a lelkesedésed.

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

A Novorin orrcsepp használata a mindennapokban

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X