Főoldal > DIÉTA > A legjobb késő esti snackek

A legjobb késő esti snackek

csokinasspisztáciasnackvacsora
0

Írta: and

Túró A túró kiváló éjszakai nassolnivaló, mivel alacsony a szénhidrát– és magas a fehérjetartalma. Nem kell kerülnöd a zsíros változatát sem, 2/3 csésze zsíros túró ugyanis kevesebb, mint 6 gramm zsírt tartalmaz, ráadásul laktat és megszünteti az édesség utáni sóvárgásodat is. Keresd az élő joghurtkultúrával rendelkező túrót, így egyúttal egy nagy adag probiotikumhoz is hozzájuthatsz. […]

Túró

A túró kiváló éjszakai nassolnivaló, mivel alacsony a szénhidrát– és magas a fehérjetartalma. Nem kell kerülnöd a zsíros változatát sem, 2/3 csésze zsíros túró ugyanis kevesebb, mint 6 gramm zsírt tartalmaz, ráadásul laktat és megszünteti az édesség utáni sóvárgásodat is. Keresd az élő joghurtkultúrával rendelkező túrót, így egyúttal egy nagy adag probiotikumhoz is hozzájuthatsz.

Hozzávalók: 2/3 csésze zsíros túró

Adag: 1

Gránátalma görög joghurttal

A görög joghurt körülbelül kétszer annyi fehérjét és csak feleannyi szénhidrátot tartalmaz, mint más natúr joghurtok, ezért a fogyasztása fogyókúra alatt különösen ajánlott. A hozzáadott gránátalmamag kesernyés ízvilága nem csak pikánssá teszi a görög joghurtot, hanem egyben a világ egyik legkiválóbb antioxidáns forrását is szolgáltatja.

Hozzávalók:

2/3 csésze 2%-os görög joghurt
1/4 gránátalma, csak a magjai

Így készítsd el: Keverd össze a gránátalmamagokat és a görög joghurtot, és már fogyaszthatod is.

Adag: 1

pisztacia.jpg ()Pisztácia

A pisztácia tápanyagban gazdag, egyszerű rágcsálnivaló. Ha farkaséhes vagy, és pisztáciát nassolsz, hamarabb jóllaksz vele, mint más csonthéjasokkal. A kutatások azt is kimutatták, hogy a pisztácia fogyasztása (más rágcsálnivalókkal szemben, mint amilyen a ropi, vagy a perec) elősegíti a fogyást, és nagymértékben csökkenti a szív– és érrendszeri betegségek kockázatát.

Hozzávalók: 30 gramm pisztácia

Egészséges édesség

Ha egy egészséges, nagyon alacsony cukortartalmú ételt szeretnél falatozni, akkor próbáld ki ezt a kókusz-csokoládé kombinációt, ami az édesszájúak egyik kedvence. Ez a változat ugyanis magas fehérje–, és extra adag tápanyagtartalommal bír a lenmagnak köszönhetően.

Hozzávalók:

3 evőkanál kókusztej
1 kanál csokoládés fehérjepor
1 teáskanál lenmag

Így készítsd el: Keverd össze a hozzávalókat egy kis tálban, és élvezd!

Adag: 1

csokigolyo.jpg ()Csokis-mogyoróvajas golyók

A csokoládé és a mogyoróvaj kombinációját nehéz lekörözni. Ez a magas fehérjetartalmú, rostdús rágcsálnivaló annyira ízletes, hogy szinte úgy fogod magad érezni, mintha megettél volna egy tábla csokit.
Hozzávalók:
3 púpozott kanál csokoládés fehérjepor
1/4 csésze lenmag
Fél csésze természetes mogyoróvaj
Így készítsd el: Alaposan keverd össze egy tálban a hozzávalókat (adj hozzá egy kevés vizet, ha szükséges, de egyszerre csak egy evőkanálnyit). Az evőkanál segítségével formázz félgömböket a masszából, és rakd be a mélyhűtőbe fogyasztás előtt legalább két órára (ha ez problémát okoz, azonnal is megeheted, de fagyasztva finomabb).

Adag: 8

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X