Főoldal > DIÉTA > Ez a helytelen diéta öt ismertetőjegye

Ez a helytelen diéta öt ismertetőjegye

diétafogyáshízásrossz
0

Írta: and

Íme, a helytelen étrend öt ismertetőjegye, ha ezekre leszel figyelmes, ne habozz, változtass! 1. Alacsony energiaszint, fáradtság Ilyenkor az alacsony szénhidráttartalomra építő diéta lehet a fő bűnös. De az is közrejátszhat a tartós fáradtságérzés kialakulásában, ha nem jutsz elég vashoz, vagy vízhez. Ha egész nap megfelelő energiaszinttel akarsz pörögni, fontos, hogy elegendő komplex szénhidrátot vegyél […]

Íme, a helytelen étrend öt ismertetőjegye, ha ezekre leszel figyelmes, ne habozz, változtass!

1. Alacsony energiaszint, fáradtság

Ilyenkor az alacsony szénhidráttartalomra építő diéta lehet a fő bűnös. De az is közrejátszhat a tartós fáradtságérzés kialakulásában, ha nem jutsz elég vashoz, vagy vízhez. Ha egész nap megfelelő energiaszinttel akarsz pörögni, fontos, hogy elegendő komplex szénhidrátot vegyél magadhoz, és ez a mentális éberség miatt is elengedhetetlen. A komplex szénhidrátok fogyasztása mellett nem kell aggódni a plusz kilók miatt, ezekkel a fogyás továbbra is garantált. A csirkét és a zöldségeket barna rizs társaságában tálald, de a bab és a fekete bab is nagyszerű szénhidrát, és hasonlóan jó döntés a teljes kiőrlésű gabonapehely friss bogyós gyümölccsel, vagy a teljes kiőrlésű tészta különféle ázsiai szószokkal, és mellé jöhet egy kevés sovány vörös hús is.

2. Szomorú, súlyosabb esetben depressziós vagy

dietabaj2.jpg ()A halban lévő omega-3 zsírsav elégtelen szintje, valamint a kevés B-vitamin, főleg a folsav, a B6- és B12- vitamin hiánya miatt is szomorúnak és elhagyatottnak érezheted magad. Ezt kiküszöbölendő, az étrended bővelkedjen a tengeri gyümölcseiben, amit teljes kiőrlésű tésztával csemegézz, vagy tölts meg egy teljes kiőrlésű pitát füstölt lazaccal, de ezeken kívül a vörösáfonya, a spenót és az ananász is sokat tesz a probléma leküzdéséért, ám ha ezek nem nyernék el a tetszésed, próbálkozz a lencsesalátával, a grillezett pisztrángfilével, vagy a teljes kiőrlésű kenyérből készült szendviccsel, amit bolondíts meg földimogyorókrémmel és szeletelt banánnal.

3. Premenstruális szindróma (PMS) tünetei

Túl kevés kalcium és magnézium, vagy éppen túl sok cukor fogyasztása súlyosbíthatja a PMS tüneteit, például a rosszkedvet, az idegességet, a puffadást, a fejfájást és a bizonyos ételek iránti erős sóvárgást. A leglényegesebb, hogy visszaszorítsd az édesség mennyiségét. Egyél több magnéziumban gazdag egészséges harapnivalót, például teljes kiőrlésű gabonaféléket, diót és lencsét, valamint juttass be elegendő kalóriát a szervezetedbe, mert ilyenkor a koplalás sem tesz jót.

4. Állandó éhség

Ez nyilván amiatt fordul elő, hogy kihagyod a reggelit, vagy valamelyik másik étkezést, vagy pedig behódolsz valamelyik diéta hóbortnak, ahol meglehetősen kevés kalória, szénhidrát, vagy éppen protein engedélyezett, no és persze a magas cukor-, és zsírtartalmú ételek is csak ideig-óráig telítenek el. Az ételbeviteledet egyenletesen oszlasd el a nap folyamán, és a reggelit tényleg soha ne hagyd ki. Kevesebb kalóriával is eltelítődhetsz, csak egyél sok rostban és vízben bővelkedő ennivalót, zöldségeket, gyümölcsöket és leveseket.

5. Nagy mennyiségek fogyasztása és sóvárgás

A túlságosan szigorú, tiltó diéták, valamint étkezések kihagyása és az édes vagy sós nassok totális mellőzése eredményezi ezt a tünetet. Fékezd meg az édesszájúságodat természetes állapotban is édes ennivalóval, például egy-két darab friss gyümölccsel. Ne igyál három csészénél több kávét, vagy egy pohárnál több alkoholos italt a nap folyamán, mert ezek is előidézhetik az édesség utáni epekedést.

Ez a top 6 zsírégető étel

Szabadulj meg a nátha okozta problémáktól!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X