Főoldal > DIÉTA > Különleges élményekre vágysz? Kóstold meg a buborékos teát!

Különleges élményekre vágysz? Kóstold meg a buborékos teát!

buborékos teafinomgyümölcsszirupkülönlegesmeztej
0

Írta: and

A legújabb trendhullám A buborékos teák lassan kiütik a nyeregből a kávét, a hollywoodi sztárok valósággal megőrülnek ezekért a jéghideg és vicces kinézetű teákért. Az eredetileg Tajvanról származó fekete teát a kezdetekben még gyöngyök nélkül árulták, és gyümölcssziruppal vagy pürével készítették, majd később tejjel, mézzel és tápióka golyókkal együtt szervírozták. Napjainkban a buborékos teáknak világszerte […]

A legújabb trendhullám

A buborékos teák lassan kiütik a nyeregből a kávét, a hollywoodi sztárok valósággal megőrülnek ezekért a jéghideg és vicces kinézetű teákért. Az eredetileg Tajvanról származó fekete teát a kezdetekben még gyöngyök nélkül árulták, és gyümölcssziruppal vagy pürével készítették, majd később tejjel, mézzel és tápióka golyókkal együtt szervírozták. Napjainkban a buborékos teáknak világszerte igen sok változata ismert, ami vitamintartalmának köszönhetően tökéletes felfrissülést nyújt, és büntetlenül fogyasztható, hisz rendkívül kalóriaszegény.

Buborékok mindenütt

A hagyományos Bubble tea friss fekete vagy zöld teából, tejből, fagylaltból és tápiókagyöngyökből készül, ezek a színes golyók adják az ital különleges ízét és látványát. A Közép- és Dél-Amerikában őshonos manióka egy magas keményítőtartalmú gyökérnövény, amelynek a gumóiból keményítőt, lisztet és szeszes italokat készítenek. A tápiókagyöngyök is maniókából készülnek, amelyek a főzés hatására kocsonyássá válnak, és buborékos formát öltenek, ízük pedig remekül édesíti a habos italokat.

buborek2.jpg ()

Használd a fantáziádat

Tápiókagyöngyöt bio és keleti üzletekben egyaránt vásárolhatsz, így a buborékos teát te magad is elkészítheted. Hozzávalók: 30 gramm tápiókagyöngy, 200 ml hűtött fekete tea, 150 ml hideg, alacsony zsírtartalmú tej, 30 ml gyümölcsszirup, 1 evőkanál szirup a főtt tápiókagyöngyhöz, 5 evőkanál zúzott jég.

Önts egy nagyobb edénybe vizet, kb. 7-szer annyi mennyiséget, mint a tápiókagyöngyök. Amikor a víz forrni kezd, add hozzá a tápiókagyöngyöket, és főzd lefedve kb. 25 percig, időnként megkeverve. Miután megfőtt, tedd félre az edényt fedővel együtt 15-20 percre, majd a tápiókagyöngyöket helyezd egy szűrőbe, öblítsd le meleg vízzel és csepegtesd alaposan le. A kihűlt golyókat rakd egy tálba, önts rá 1 evőkanál szirupot, és hagyd állni legalább 15 percig. Tedd a teát, a tejet, a 30 ml gyümölcsszirupot és a jeget egy shékerbe, és rázd addig az egészet, amíg kásás állagú nem lesz. A tápiókagyöngyöket kanalazd egy zárható tetejű műanyagpohár aljára, öntsd rá a tejes teát, helyezz bele egy vastag szívószálat, és élvezd az ízrobbanást a szádban.

Ha jobban kedveled a gyengédebb ízeket, a buborékos italhoz jázmin teát is használhatsz. Hozzávalók: 50 gramm tápiókagyöngy, 450 ml víz, 50 gramm cukor, 50 gramm nádcukor, 15 gramm jázmintea, zúzott jég, tej ízlés szerint.  Forralj fel 450 ml vizet, add hozzá a tápiókagyöngyöket, főzd 15 percig, majd tedd egy szűrőedénybe és csepegtesd le.  Közben a kétféle cukrot 1 dl vízzel főzz addig, amíg a cukor teljesen felolvad, majd hűtsd le.  A gyöngyöket helyezd egy tálba, öntsd rá a cukorszirup egy részét, és hagyd állni negyed óráig. A teát forrázd le vízzel, áztasd kb. 2 percig, és szűrd le.  A  tápióka golyócskákat tedd egy shékerbe, és add hozzá a teát, a maradék szirupot, valamint a jeget. Ha szükséges, keverj hozzá egy kis tejet, és rázd az egészet addig, amíg habossá nem válik.

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X