Főoldal > DIÉTA > Az 5 legjobb wellness fogadalom az új évre

Az 5 legjobb wellness fogadalom az új évre

egészségfogadalomúj évwellness
0

Írta: and

Az év utolsó napján szokás szerint mindig megfogadjuk, hogy jövőre egészségesebben fogunk élni, és leadjuk végre a felesleges kilóinkat. A nem realista célok azonban, mint a “januárban leadok 10 kilót, minden nap 2 órát edzek”, inkább elveszik a kedvünket, és így hamar elfeledkezünk róluk. A teljesíthetetlen célok helyett idén inkább tűzz ki reálisakat az új […]

Az év utolsó napján szokás szerint mindig megfogadjuk, hogy jövőre egészségesebben fogunk élni, és leadjuk végre a felesleges kilóinkat. A nem realista célok azonban, mint a “januárban leadok 10 kilót, minden nap 2 órát edzek”, inkább elveszik a kedvünket, és így hamar elfeledkezünk róluk.

A teljesíthetetlen célok helyett idén inkább tűzz ki reálisakat az új évre, hogy ezúttal biztosan fitt, karcsú és elégedettek legyél! 

1. Hetente háromszor eljárok edzeni!

Jelölj ki három alkalmat a héten, amikor biztosan mozogni fogsz. A három alkalom pont tartható, akár konditermi edzésről, csoportos óráról, vagy otthoni aerobic DVD-zésről van szó. Ennyi pont elegendő is, hiszen az izmoknak szüksége van épülésre, pihenésre. A legjobb, ha úgy tudod beosztani, hogy az tréningek között mindig legyen egy pihenőnap. Ha mindennapos túl kemény edzéseket végzel, inkább túlterheled magad, mintsem izmosodnál vagy fogynál.

2. Nem koplalok!

A legtöbben szeretnének jelentős túlsúlytól megszabadulni, drasztikus fogyókúrába kezdenek, ám a koplalás nem segít. A túl kevés energia-bevitel hatására a szervezet elkezd raktározni, lelassul az anyagcsere. Egy idő után, bármilyen hihetetlenül hangzik, egy kis adag diétás ételtől is képes leszel hízni. Az edzéseken se tudod igazán bedobni magad, mert fáradékony, erőtlen leszel. Ráadásul hiába sportolsz kitartóan, nem lesz miből izmot építened. A kiegyensúlyozott étkezés elengedhetetlen a fogyáshoz.

ujev2.jpg ()

3. Mindig az egészséges ételeket választom!

Kedvenc ételedről sem kell lemondani, csak az egészséges változatát kell fogyasztani. Ha például szereted a kenyeret, akkor nem kell drasztikusan kihagyni az étkezéseidből, reggelente egyél teljes kiőrlésű, magvas pékárut. Ha édességfüggő vagy, akkor készítsd el a megszokott desszerteket cukor nélkül, édesítőszerrel vagy sztíviával. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, halat és csirkemellet.

4. Napi 2-3 liter vizet megiszom!

Az egészséges életvitel kialakításakor talán a legfontosabb, hogy eleget igyunk. Az átlagember napi vízszükséglete napi 2-3 liter, mégis sokan csak pár pohárral isznak naponta. A napi folyadékvesztés során sok ásványi anyag távozik a szervezetünkből, amelynek pótlására a szénsavmentes ásványvíz a legalkalmasabb. Az üdítőitalok nem jó alternatívái a folyadékpótlásnak, hiszen ezek nem tartalmaznak ásványi anyagokat, a méregtelenítést se segítik, sőt ártanak. Kávé vagy alkohol fogyasztása után pedig igyunk meg dupla annyi mennyiségű vizet.

5. Rendszeresen táplálkozom!

A rendszertelen táplálkozás a leggyakoribb oka az elhízásnak. Kihagyjuk a reggelit, ebédre bedobunk egy salátát a fogyókúra nevében, este meg kirámoljuk a hűtőt. A legoptimálisabb a napi 5-szöri étkezés. A reggelit sose hagyjuk ki, mert az indítja be az anyagcserét. A másik két főétkezés az ebéd és a vacsora legyen. A vacsora valamivel kevésbé bőséges és könnyebben emészthető, mint a reggeli és az ebéd. Köztes étkezésekként pedig együnk gyümölcsöt, joghurtot vagy pár szem zabkekszet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X