Főoldal > DIÉTA > 5 szuper és 5 egészségtelen étel – a sarki kínaiból!

5 szuper és 5 egészségtelen étel – a sarki kínaiból!

kínai étellevesrizstészta
0

Írta: and

Számos egészségesnek tűnő megoldással akár több mint 1000 kalóriát vihetsz be egy étkezés során. Az alábbi cserékkel viszont megoldhatod, hogy ne rakódjanak rád a pluszkilók. Az alábbi kalóriaszámok körülbelül egy tányérra értendőek, azonban az értékek az elkészítési mód és az adagok mérete miatt éttermenként eltérhetnek. Ne rendelj: Kínai zöldséges tésztát A zöldségek nem ellensúlyozzák a […]

Számos egészségesnek tűnő megoldással akár több mint 1000 kalóriát vihetsz be egy étkezés során. Az alábbi cserékkel viszont megoldhatod, hogy ne rakódjanak rád a pluszkilók. Az alábbi kalóriaszámok körülbelül egy tányérra értendőek, azonban az értékek az elkészítési mód és az adagok mérete miatt éttermenként eltérhetnek.

Ne rendelj: Kínai zöldséges tésztát

A zöldségek nem ellensúlyozzák a rengeteg tésztát, ami csészénként 200 kalóriát tartalmaz a szósz nélkül. Egy nagy tál zöldséges tészta pedig akár 900 kalóriánál is többet tartalmazhat, valamint többnyire finomított szénhidrátot tartalmaz.

Helyette: Buddha kedvence

Ennél az ételnél általában rengeteg párolt tofura és zöldségre kell számítanod, ezáltal pedig fehérjében és rostban gazdag étkezésben lehet részed a szósz nélkül tányéronként 200 kalóriáért.

kinai2.jpg ()Ne rendelj: Párolt sertéshús-gombócok

6 darab belőle 500 kalóriát tartalmaz, éppen ezért ezek a gombócok nem számítanak túl diétásnak, és általában csak előételnek szokták őket fogyasztani. (A vegetáriánus verzió 100 kalóriával kevesebbet tartalmaz.)

Helyette: Wonton leves

Ez az előétel körülbelül 100 kalóriát tartalmaz, és még a gombócokat is élvezheted benne. Ráadásul számos tanulmány kimutatta, hogy ha étkezés előtt levest fogyasztasz, az segít abban is, hogy összességében kevesebbet egyél.

Ne rendelj: Csirke feketebab mártással

Adagonként 800 kalória nem sok, ha megfelezed az adagot, azonban jobbat is választhatsz: ugyanis ez az étel több nátriumot tartalmaz (körülbelül 4000 milligrammot), mint az összes többi.

Helyette: Csirke hóborsóval

Ezt az ételt kérheted a lehető legkevesebb olajban, összerázva megsütve, így a kalóriákat 400-ig szoríthatod vissza. A nátriumtartalma azonban még így is magas, azonban már kevesebb mint 1600 mg.

Ne rendelj: Rákot szecsuáni módra

A sült garnélarák zöldségekkel és fűszeres mártással bűntudatmentes választásnak tűnhet, azonban a szósz gyakran zsíros, azaz egy adag akár 700 kalóriát is tartalmazhat.

Helyette: Garnélarák homár mártással

Ugyanazt a sovány, fehérjében gazdag tengeri ételt megkaphatod, azonban a tetején egy leves vagy bor alapú mártással 450 kalóriáért. Kérd meg őket az étteremben, hogy rakjanak mellé hóborsót vagy brokkolit az extra adag vitaminért.

Ne rendelj: Marhahús narancsos mártásban

Talán könnyűnek hangzik, azonban ez az étel általában tésztával van bevonva, rengeteg olajban sütik ki és cukros szósszal tálalják. Ami adagonként 1200 kalóriára jön ki.

Helyette: Marhahús brokkolival

Nehéz találni alacsony kalóriatartalmú marhaételt, és mivel még ez is tányéronként 900 kalóriát tartalmaz, ezért mindenképpen felezd meg valakivel az adagot. Mellette szól azonban, hogy a marhahús mellett egy nagy adag tápláló zöldséget fogyasztasz el.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X