Főoldal > DIÉTA > Legyen olyan az alakod, mint egy sztáré!

Legyen olyan az alakod, mint egy sztáré!

rizsrostsztártészta
0

Írta: and

Nem kell csodára gondolni, alábbi egyszerű tippjeinkkel te is úgy festhetsz a hétköznapokban, mint egy igazi sztár. Mozogj hatékonyan! Ha naponta 10 percet rászánsz a gyaloglásra…nos, az is több, mint a semmi, de lásd be, nem elegendő. Legalább 20-30 perc intenzív mozgás szükséges, hogy meginduljon a zsírlebontás. Persze nem kell naponta egy órát futnod, a […]

Nem kell csodára gondolni, alábbi egyszerű tippjeinkkel te is úgy festhetsz a hétköznapokban, mint egy igazi sztár.

Mozogj hatékonyan!

Ha naponta 10 percet rászánsz a gyaloglásra…nos, az is több, mint a semmi, de lásd be, nem elegendő. Legalább 20-30 perc intenzív mozgás szükséges, hogy meginduljon a zsírlebontás. Persze nem kell naponta egy órát futnod, a változatosság és más izomcsoportok megmozgatása miatt érdemes kipróbálnod a jógát vagy a pilatest.

Tipp: Ha reggel végzed el a napi edzésadagod, sokkal jobban beindul az anyagcseréd, mely még több elégetett kalóriát jelent.

sztar2.jpg ()Zöldségek, gyümölcsök minden mennyiségben

Igen, az eredményes diéta még mindig nem elképzelhető gyümölcsök és zöldségek nélkül, hiszen a többi élelmiszerrel szemben jóval több vitamint és értékes összetevőt tartalmaznak anélkül, hogy bűntudatod támadna fogyasztásuk közben.

Tipp: Ha igazi vitaminbombát akarsz, fogyassz el egy pohár, frissen préselt grapefruitlét. Sokkal több vitamint tartalmaz, mint más 100%-os gyümölcslé.

Ne felejtsd a rostot!

A sztárok rengeteg rostot fogyasztanak, hogy a vörös szőnyegen tökéletesen virítsanak. A zöldségek, gyümölcsök mellett ezért fontos, hogy teljes kiőrlésű gabonaféléket is fogyassz, melyek tele vannak rosttal, ráadásul megfelelő mennyiségű szénhidrátot is tartalmaznak

Tipp: Fehér rizs helyett használj barna rizst, kuszkuszt vagy bulgurt. Sokkal egészségesebbek, és laktatóbbak, így kevesebb is elég belőlük

Ügyelj a mértékre!

Sokszor abban bukunk el, hogy egy-egy étkezés során nem tudjuk, hogy mégis mekkora az ideális adag. Az ideális húsadag kb. egy pakli kártya méretének felel meg, a zöldség és gyümölcsadag egy ökölnek, míg a rizs, tészta ideális adagja egy gombóc fagylalt méretének felel meg.

Tipp: Oszd fel előre a tányérod, és így porciózd ki az ételadagot, így elkerülheted, hogy egy púpozott tányér spagettival ülj le az asztalhoz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X