Főoldal > DIÉTA > 5 alacsony szénhidráttartalmú nassolnivaló, ha rohanásban vagy

5 alacsony szénhidráttartalmú nassolnivaló, ha rohanásban vagy

chipsdióegészségesnassrágcsálnivaló
0

Írta: and

Mogyoróvaj zellerrel A mogyoróvajas “szendvics” remek uzsonna, ráadásul kényelmesen hordozható és alacsony szénhidráttartalommal bír, mindössze a kenyeret kell zöldséggel helyettesítened. Két szelet zellert kenj meg 2 evőkanál natúr mogyoróvajjal, így a rágcsád csak 8 gramm szénhidrátot (amiből 3 gramm élelmi rost) fog tartalmazni. Tökéletes tízóraira vagy uzsonnára, reggel egy perc alatt elkészítheted és elcsomagolhatod, így […]

Mogyoróvaj zellerrel

A mogyoróvajas “szendvics” remek uzsonna, ráadásul kényelmesen hordozható és alacsony szénhidráttartalommal bír, mindössze a kenyeret kell zöldséggel helyettesítened. Két szelet zellert kenj meg 2 evőkanál natúr mogyoróvajjal, így a rágcsád csak 8 gramm szénhidrátot (amiből 3 gramm élelmi rost) fog tartalmazni. Tökéletes tízóraira vagy uzsonnára, reggel egy perc alatt elkészítheted és elcsomagolhatod, így ha a nap folyamán megéhezel, rögtön kéznél lesz az egészséges finomság.

Túró

Egy csésze alacsony zsírtartalmú túró rendkívül laktató, és csupán 190 kalóriát, valamint 8 gramm szénhidrátot tartalmaz. A tetejét megszórhatod egy evőkanál chia maggal, így extra 5 gramm rosttal jutalmazod magad. Egy teáskanál fahéj pedig olyan speciális antioxidánsokkal látja el a szervezetedet, amelyek javítják a szénhidrátok feldolgozását. A túró alacsony szénhidráttartalma mellett probiotikumokat is tartalmaz, olyan egészséges baktériumokat, amelyek segítenek az emésztés felpörgetésében.

Dió

A dió kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a mandula, a mogyoró, a pisztácia és a kesudió. Ezen kívül antioxidánsokban gazdagabb, mint a többi olajos mag. 14 darab fél dió (kb. 30 gramm) csupán 4 gramm szénhidrátot tartalmaz, aminek a felét rostok teszik ki. 30 gramm dió szintén tartalmazza a napi magnézium szükségleted 10 százalékát és 2,5 gramm egészséges omega-3 zsírsavat. A dió éppen ezért nagyszerű alacsony szénhidráttartalmú nassolnivaló: rakd be az íróasztalfiókodba, így ha megéhezel, nem kell messzire menned, hogy valami egészségeset falatozz.

dio2.jpg ()Görög joghurt

Gondolj a görög joghurtra úgy, mint a natúr joghurt krémesebb, szénhidrátszegényebb változatára. Egy 180 grammos, zsírszegény adag csupán 7 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ez fele annyi, mint amennyi a natúr joghurtban található, és negyede az édesített joghurtok szénhidráttartalmának. A görög joghurt emellett dupla adag fehérjét tartalmaz, így tökéletes választás, ha vigyázol a vonalaidra.

Kelkáposzta chips

Dobj két nagy marék apróra vágott és alaposan megmosott kelkáposztát egy tálba némi extra szűz olívaolajjal, sóval és borssal ízesítve. Rakd be egy alufóliával kibélelt tepsibe és süsd 150 fokon 20 percig (ha elkészül, olyan lesz, mint a burgonyaszirom). Ugyan nem olyan az íze, mint a chipsé, azonban hamar függőséget okoz és nagyon egészséges. Egy csésze friss, apróra vágott kelkáposzta 35 kalóriát és 7 gramm szénhidrátot tartalmaz, így bátran nassolhatsz belőle, ha megéhezel. 

Fotó: Profimedia – Red Dot

Legyél két hét alatt bomba nő!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X