Főoldal > DIÉTA > Szerinted is kövér vagyok?

Szerinted is kövér vagyok?

diétafitneszfogyástáplálkozás
0

Írta:

Azt már tudjuk, és végre örök igazságként el is könyvelhetnénk, hogy a mi szemünkben nem

Azt már tudjuk, és végre örök igazságként el is könyvelhetnénk, hogy a mi szemünkben nem ugyanaz a tökéletes alak, mint a férfiakéban: sokkal vékonyabbak akarunk lenni, mint ahogy az a pasiknak általában tetszik. Mégis állandóan fogyni szeretnénk, és eszeveszetten számolgatjuk a kalóriákat. Miért is?

Csak ne hagyja el magát!

„Úgy vettem észre, hogy két okból panaszkodik egy lány a kilói kapcsán – kezdi Laci (27). – Ha jól néz ki, és azt szeretné, ezt észre is vegyék, vagy ha van rajta némi plusz, és legalizálni szeretné a súlyát, hogy azt mondhassa: ő így tetszik a párjának. Először is, egy csinos lányra mindig felfigyelünk, de hogy emiatt este hat után ne egyen – ez hülyeség! Nem kell lemondania a barátnőmnek az édességről a kedvemért, attól lehet a fenekébe markolni később! Fizikai képtelenség, hogy két deka csokitól valaki öt kilót hízzon. A sok csoki azonban már más kérdés. Mi, pasik sokkal könnyebben megbocsátjuk, ha valakin van egy kis felesleg, mint ha soványabb, mint kellene. Az más tészta, ha egy csaj már zavaróan túlsúlyos. Akkor illik áldozatokat hoznia. Véleményem szerint általában az figyel oda a testére, aki szeret szexelni. Ha valaki elhagyja, elhanyagolja magát, gátlásai lesznek a saját testével kapcsolatban, ami mindig a szex rovására megy. Az pedig se neki, se nekem nem jó!”

kover2.jpg ()Tipp: Édességhiányodat pótold szexszel, így nem kell számolnod a kalóriákat, maximum csak az ágyban töltött órák számát. Ez zsír, ugye?

Nálam magasan van a mérce

Egészen más kérdés, ha a boldog együttélésben szalad fel rád pár kiló, mert főleg egy kapcsolat elején csak arra koncentrálsz, hogy jól érezd magad: kiadós vacsorák, délig tartó összebújós alvás… Ráadásul rajtad minden hamarabb meglátszik, mint a barátodon, hiába eszel ugyanannyit vagy akár még kevesebbet is, mint ő. Vajon észreveszik a pasik?

„A barátnőmmel egy éve költöztünk össze, és ez idő alatt felszedett egy kis pluszt – meséli Attila (25). – Ezért főként én vagyok a hibás, mert jókat főzök neki. Nem gondoltam, hogy rá más hatással van a sok zaba, mint rám. Így lett nálunk mindennapos a nyafogás… Én nem mondom neki, hogy fogyózzon, pedig tudja, hogy nálam magasan van a mérce. Saját maga határozta el, hogy este nem eszik. De ez nem elég, és mellettem, úgy tűnik, betarthatatlan is. Én csak arra kértem, magával szemben legyen annyira igényes, hogy odafigyel, mikor mit és mennyit eszik. Ez lenne az első lépés, és hogy aztán elkezdjen mozogni. Ám sajnos ebben én sem mutatok jó példát. Tudom, hogy ő igazságtalannak érzi, hogy én nem vagyok hízékony, de ezen nem tudok változtatni. A különbséggel neki kell számolnia: én helyette csak főzni tudok, cselekedni nem.”

Tipp: Ha nálatok te főzöl, figyelj oda arra, hogy alacsony kalóriatartalmú változatát készítsd el kedvenc ételeiteknek. Elsősorban a mennyiségre ügyelj: ha alapból kevesebbet főzöl kettőtöknek, akkor kisebb adag jut neked. És máris vigyáztál az alakodra.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X