Főoldal > DIÉTA > Ne a chipset cseréld le, csak az alkotóelemeit!

Ne a chipset cseréld le, csak az alkotóelemeit!

chipstáplálkozás
0

Írta: and

Akkor most vége a szűkös napoknak, mert csak arra kell figyelned, hogy miből készítsd a ropogtatni valót. A

Akkor most vége a szűkös napoknak, mert csak arra kell figyelned, hogy miből készítsd a ropogtatni valót. A legegyszerűbb, leggyorsabb, legegészségesebb és legolcsóbb, ha te magad készítesz, mégpedig zöldségből ropogtatni valót. Ehhez kapsz tőlünk egy kis kedvcsináló ízelítőt. Egyre figyelj, a zöldségeket hajszálvékonyra szeleteld. Ehhez pedig a legjobb a zöldségreszelő.

Céklachips

Hozzávalók:
– 3 közepes nyers cékla
– olaj

Elkészítés:
Hámozd és mosd meg a céklát, majd vágd nagyon vékony szeletekre. Forrósítsd fel az olajat, majd a céklakarikákat hirtelen süsd meg. Végül szedd konyhai törlőpapírra és csepegtesd le.

Az előkészítés 10 perc, a sütési idő 5 perc.

chips2.jpg ()Padlizsánchips

Hozzávalók:
– 2 nagyobb padlizsán
– liszt
– só
– olaj

Elkészítés: Hámozd meg és vágd 2 mm-es karikákra a padlizsánokat. A szeleteket tedd szűrőbe, hintsd meg sóval. Hagyd fél órát állni, hogy kicsepegjen a leve. Majd öblítsd le bőséges vízzel, itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Forgasd meg lisztben és süsd ki forró olajban. Csepegtesd le jól, majd tálalhatod is.

Az előkészítés 40 perc, a sütés 10 perc.

Sárgarépachips

Hozzávalók:
– 3 nagy sárgarépa
– félmaroknyi friss koriander vagy petrezselyem
– 1 késhegynyi őrölt kömény
– olaj
– só
– bors

Elkészítés: Tisztítsd meg a répákat, öblítsd le, majd szárítsd meg. Zöldséghámozóval szelj tetszés szerinti csíkokat a répából. Forrósíts olajat és a répaszalagokat hirtelen süsd meg, majd szedd konyhai törlőpapírra és csepegtesd le. A koriandert vagy a petrezselymet aprítsd fel, hintsd meg vele a répát, majd szórj rá kevés sót, borsot és őrölt köményt.

Zellerchips

Hozzávalók:
– 1 zeller
– olaj
– só

Elkészítés: Hámozd és mosd meg a zellert, aztán vágd először félbe, majd nagyon vékony szeletekre. Forrósíts olajat, és a zellerszeleteket hirtelen pirítsd meg, majd szedd konyhai törlőpapírra, csepegtesd le, végül hintsd meg sóval.

Az előkészítés 10 perc, a sütési idő 5 perc.

Feketeretekchips

Hozzávalók:
– 1 nagy, inkább hosszúkás feketeretek
– nagyszemű só
– olaj

Elkészítés: Hámozd, majd mosd meg a feketeretket, és karikázd nagyon vékonyra. Majd forró olajban süsd ki hirtelen a feketeretek karikákat. Szedd ki konyhai törlőpapírra, csepegtesd le, és még melegen hintsd meg nagyszemű sóval.

Az előkészítés 10 perc, a sütés 5 perc.

Burgonyachips

Hozzávalók:
– 3 nagy burgonya
– kevés olaj
– só
– bármilyen, például provence-i fűszerkeverék

Elkészítés: Hámozd meg, és szeleteld nagyon vékonyra a burgonyákat. Ezután öblítsd le langyos vízzel, és szárítsd meg alaposan. Rakd a burgonyaszeleteket tányérra, kend meg olajba mártott ecsettel, hintsd meg a fűszerrel, majd fordítsd meg és csináld meg ugyanezt a másik oldalon is. A mikrohullámú sütőben 850 Watton süsd 4-5 percig a burgonyát. Ha ezt kevésnek látod, még 1-2 perccel tovább sütheted.

Az előkészítés 10 perc, a sütés 5 perc.

Cukkinichips

Hozzávalók:
– 2 nagy vagy 4 kicsi cukkini
– liszt
– só
– olaj

Elkészítés: Hámozd meg a cukkinikat, majd vágd 3 mm vékony szeletekre. Szórd meg sóval, és hagyd szűrőben fél órát pihenni. Ezután öblítsd le bő vízzel, és hagyd megszáradni papírtörlőn. Forgasd meg a szeleteket lisztben, szedd tálcára, és tedd 15 percre a fagyasztóba. Forrósíts olajat és hirtelen süsd ki a cukkinikarikákat, majd csepegtesd le és tálalhatod is.

Az előkészítés 60 perc, a sütés 5 perc.

Fotó: Profimedia – Red Dot, Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X