Főoldal > DIÉTA > Fogyjunk együtt, bébi!

Fogyjunk együtt, bébi!

táplálkozás
0

Írta:

De jó, ha tudod, hogy nála léböjtkúrával vagy csökkentett energiatartalmú menüvel nem &eacute

De jó, ha tudod, hogy nála léböjtkúrával vagy csökkentett energiatartalmú menüvel nem érsz majd célt. Eláruljuk, miben más a srácoknak szánt fogyókúra.

Miért nem passzol a diétázás a férfiakhoz? Mindjárt három okot is fel tudunk sorolni. Egyrészt, mert nincs olyan, hogy kövér férfi. Maximum mackós, de abból is a cuki fajta – szerintük.. Másodsorban az egyre terebélyesedő has a pasik szerint nem is igazi has, hanem csak sörpocak.  A harmadik ok pedig, hogy a fogyókúra csajos dolog, a pasikat pedig abszolúte hidegen hagyják a magazinokban pózoló „adoniszok”, nem hasonlítgatják magukat hozzájuk. Ezek után csoda, hogy nagyítóval is alig találni kifejezetten férfiaknak szóló fogyókúrás tanácsokat? 

Miért vágjatok bele?

Nos, azon túl, hogy az elhízás látványra sem túl szexi, még az egészségre is káros. Pont úgy, mint a csajoknál, de mégis máshogy. A pasik ugyanis hízni is máshogy híznak – a nőkkel ellentétben nem a csípő környékére, hanem általában hasra. Ami azért nagy baj, mert a derékon megjelenő zsír a belső szerveket is körbeveszi. Ez az úgynevezett zsigeri zsír, amely növeli a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. Ráadásul a belőle felszabaduló biológiai anyagok (adipokinek) kedvezőtlenül hatnak a cukor- és zsíranyagcserére. Lehet, hogy ezekkel az érvekkel máris meggyőzted szíved választottját? Nem biztos. Igen, néha lehetetlen  küldetésnek tűnik, hogy rávegyél egy férfit a fogyókúrára… A statisztikák szerint a pasik nagy része 30-40 éves kora között kezd „gömbölyödni”, ennek ellenére csak 40-50 éves korukban kezdenek el fogyókúrázni. Azért te ne add fel! Főleg, ha a barátod csípőhányadosa (a centiméterben mért derékméret osztva a centiméterben mért csípőmérettel) túllépi a 0,95-ös értéket.

fogyjunkegyutt2.jpg ()Így beszéld rá

Miközben egy egészen friss amerikai kutatás azt javasolja, hogy kritizáljuk és nógassuk gyakran, táplálkozási szakértőnk, Schmidt Judit ezt abszolút ellenzi. „Először is üljetek le nyugodt körülmények között beszélgetni. Ne csipkelődj, ne használj negatív, sértő kifejezéseket a súlyfeleslegével kapcsolatban. Mondd el neki, hogy aggódsz érte, mert rengeteget dolgozik és nincs ideje lazítani, sportolni, és beszéld rá akár egy orvosi kivizsgálásra az életmódváltás előtt.
Közben biztosítsd a szeretetedről, legyél elfogadó, türelmes, de hívd fel a figyelmét arra is, hogy mennyivel jobban érzi majd magát néhány kilóval könnyebben. Beválhat, ha legyezgeted a hiúságát, hogy most is milyen szexi, de tedd hozzá – persze ne vádlón -, hogy vékonyabban, izmosabban még vonzóbb lesz.”

Ami ezután jön…

Ha eddig eljutottatok, igazából túl vagy a nehezén. Jó hír, hogy a férfiak általában kitartóbbak, és eltökéltebben csinálják végig a dolgot, mint mi, csajok. És ha mindez nem lenne elég bíztató, akkor a ráadás: a két nem közötti hormonális és anyagcserebeli különbségek miatt a férfiak gyorsabban fogynak. Így már néhány hét után látványos eredményeket könyvelhetnek el. Mivel azonban nehezen viselik a drasztikus megvonásokat, nekik inkább a hosszabb távú, de könnyebben betartható fogyókúrákat javasoljuk. Ideális például a szétválasztó diéta, a kalóriaszámlálás, a testkontroll vagy a vércsoport szerinti táplálkozás. De a legjobb persze a teljes életmódváltás, például a paleo étrend. A legfontosabb szabályokat  azonban diéta típustól függetlenül is be kell tartani:

– Mivel a zsír tartalmazza egységnyi tömegben a legtöbb energiát, így ez az első számú veszély, a második a cukor, vagyis a finomított szénhidrátok. A zsírok, az olajok és a cukor feleslege is zsírként (hájként) raktározódik a szervezetben.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X