Főoldal > DIÉTA > Új diétás szabályok: 5 meglepő fogyis tipp

Új diétás szabályok: 5 meglepő fogyis tipp

táplálkozás
0

Írta:

Utazás és VitalExpo kiállítás a HUNGEXPO-n (x) Utazás kiállítás március első h&

Utazás és VitalExpo kiállítás a HUNGEXPO-n (x)

Utazás kiállítás március első hétvégéjén[x]

Régi szabály: Csökkentsd a szénhidrát-bevitelt!

Az alacsony szénhidrátartalmú étrend iránti őrület az Atkins diéta idején terjedt el, de bebizonyosodott, hogy hosszú távon egyáltalán nem lehet kivitelezni.

Új szabály: Egyél naponta öt adag teljes kiőrlésű gabonából készült ételt (zabkását, barna rizst). A „jó” szénhidrátok nagyszerű energia- és rostforrások, tartós mellőzésük viszont egyáltalán nem reális dolog.

Rég szabály: Nincs több késő esti nassolás!

Az anyagcserédet egyáltalán nem érdekli hány óra van, sokkal inkább számít „neki”, hogy mit juttatsz a szervezetedbe.

Új szabály: Nyugodtan vacsorázz este 10 órakor, ha úgy alakul, de akkor az a vacsi teljes mértékben egészséges legyen, és ne vidd túlzásba a kalóriákat sem, így nem fogsz a kedvenc sorozatod közben kekszet majszolni. Tényleg nem az számít, hogy pontosan mikor eszel, és arra sincs kőbe vésett szabály, hogy mennyi időnek kell eltelnie az egyes étkezések között, de az biztos, hogy ha túl éhes leszel, akkor borítékolható a túlevés. Figyelj a tested jelzéseire, és ütemezd úgy a kalóriákat, hogy az neked valóban jó legyen!

nass2.jpg ()Régi szabály: Állj ellen a kísértésnek, mindenáron!

Egy londoni egyetem által készített tanulmány szerint azok, akik tartósan megfosztják magukat az édességtől, előbb-utóbb túlzásba fogják vinni annak fogyasztását.

Új szabály: Ez talán nem is új szabály, hiszen tisztában vagy vele: mértékkel mindent szabad, így az édességet is. De valóban kis adagot csemegézz a hőn szeretett finomságokból. Döntsd el, hogy mennyit fogsz enni – mondjuk két kocka étcsokit, a maradékot pedig tedd el látótávolságon kívülre.

Régi szabály: Kerüld a tojássárgáját!

Egy brit egyetem kutatói megfigyelték, hogy azok a diétázók, akik 12 héten keresztül napi két tojást elfogyasztottak ugyanannyit fogytak, mint azok, akik egyáltalán nem ettek tojást.

Új szabály: A tojássárgájában protein, kalcium, és vas is van. Ezek mind fontos szereplői a kiegyensúlyozott étrendnek, viszont ugyanakkor fontos, hogy elkerüld az olyan feldolgozott élelmiszereket, mint pl. a szalámi, amik igazi bűnösök a koleszterinszint megemelkedésében.

Régi szabály: Sokszor keveset!

A kilencvenes években tanulmányok sora állította, hogy a „sokszor keveset” elvvel féken tarthatod a farkasétvágyat, de a közelmúltban egy kanadai tanulmány arra jutott, hogy a fogyás eredményében nem figyelhető meg jelentős különbség azok közt a nők között, akik betartották ezt a szabályt és azok közt, akik nem.

Új szabály: A kulcs jelen esetben is az, hogy nagyon kell figyelni a kalóriákra; igazából annyi étkezést iktathatsz be a napodba, amennyit csak szeretnél, viszont ügyelned kell a kalóriák megoszlására. Az irányadó mennyiség a napi 1200 kalória, de ha tényleg fogyni akarsz, akkor a fizika törvényeit figyelembe véve törekedned kell rá, hogy több kalóriát égess el, mint amennyit bevittél a szervezetedbe.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X