Főoldal > DIÉTA > Szakadj ki a hétköznapokból! – Nyáridéző tippek télre

Szakadj ki a hétköznapokból! – Nyáridéző tippek télre

gyümölcshangulatnyárszíntél
0

Írta: and

Színekre fel! Az egyik legszomorúbb dolog a télben – már azon túl, hogy iszonyú hideg van és

Színekre fel!

Az egyik legszomorúbb dolog a télben – már azon túl, hogy iszonyú hideg van és nagyon hamar sötétedik , hogy gyakorlatilag eltűnnek a színek a környezetünkből. Ez alól talán csak a karácsonyi időszak a kivétel, de a mindent elborító christmas-dekorációk is leginkább a zölddel, a pirossal és a fehérrel operálnak, a villamoson pedig nagyrészt fekete, szürke vagy barna kabátos embereket látni. Nem csoda, ha színek híján rád tör a téli depresszió – mi viszont azt ajánljuk, ne hagyd magad! Ki mondta, hogy csak nyáron viselhetünk élénk színeket?

Egy világoskék vagy piros télikabátban máris kitűnsz majd a tömegből, nem beszélve arról, hogy te is elmosolyodsz, valahányszor meglátod magad egy kirakatüvegben, de az is elég lehet, ha csak a sál-sapka kombód pompázik például mályvaszínben. A lakásod pedig abszolút a te területed, szóval elő a színekkel: néhány élénk árnyalatú ágyterítő, gyertya, függöny, vagy pár vidám kép pillanatok alatt képes feldobni a legegyhangúbb szobát is. Hajrá, nyár!

limonade2.jpg ()Azok a nyári illatok, ízek…

Télvíz idején a parfümkatalógusok tele vannak nehéz, fűszeres „téli” illatokkal, pedig ettől is csak jobban tudatosul bennünk, hogy igen, a tél kellős közepén járunk. Ha a nyár frissességére vágysz, nyugodtan menj a saját fejed után, és válaszd a meleg napok illatait, a friss, virágos, vagy akár citrusos aromákat. Persze, nem csak a parfümökre gondolunk: egy isteni gyümölcsös vagy virágillatú tusfürdő, testápoló és arckrém azonnal visszarepít a nyárba, egy mangós vagy gránátalmás arcmaszk pedig még a hidegtől kiszáradt bőrödre is remek hatással van.

Van még egy szuper tippünk: idén az almás-fahéjas helyett válassz a szobádba is gyümölcsös vagy citrusos gyertyát, illóolajat. Ha pedig kívül már érzed a nyarat, éld át belülről is! Hívd össze a barátnőidet, és a jó meleg lakásban készítsetek kimondottan nyári, gyümölcsös finomságokat: fagyit, shake-eket, hideg gyümölcslevest vagy gyümölcsös limonádét. Ugyan, kit érdekel, milyen évszak van?

Fitten a nyárba

Még ha nyáron és ősszel lelkiismeretesen mozogtál is, a legtöbben a téli időszakban hajlamosak elbliccelni az edzéseket, vagy „ideiglenesen” akár fel is függesztik a mozgást. Ez nem csupán azért rossz, mert kizökkensz a lendületből, és jó pár fölös kiló felkúszhat, hanem azért is, mert a mozgáshiány köztudottan növeli a depresszív állapot esélyét. Így ha egy hideg téli estén morcosan meredsz magad elé, és fogalmad sincs, mivel dobhatnád fel a hangulatod, elő a kedvenc zumba-dévédéddel, és hadd szóljon, vagy ha nincs orkán odakint, még az edzőterembe is leugorhatsz. Fogadjunk, hogy már 20 perc mozgás után úgy érzed majd, mintha a legforróbb nyárban lennél, és a rosszkedved is egy csapásra elillan!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X