Főoldal > DIÉTA > -23 kiló: „Az eredményért kőkeményen meg kell dolgozni”

-23 kiló: „Az eredményért kőkeményen meg kell dolgozni”

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

A kiskorában kialakult rossz étkezési szokások és a stresszevés idővel az alakján is nyomot hagytak, de egy új szerelem és a töretlen kitartás olvadó kilókat és kockásodó hasat eredményezett.

Mindig rajongtam a finom ízekért, az étvágyammal sosem volt probléma. Gyerekkoromban mindig mindent megettem, amit csak megkívántam. Mivel alapvetően érzelmi evő vagyok, életem jelentős részében, ha stressz ért vagy rossz volt a hangulatom, a kedvenc ételeimmel vigasztaltam magam. Ezzel addig nem is volt különösebb gond, amíg rendszeresen sportoltam és tudtam tartani a mértéket. Tizenkét évig taekwondóztam, 21 éves koromig a súlyom mindig 62-65 kiló között mozgott.

Pörgős élet, kúszó kilók

Előfordult persze, hogy átestem a ló túloldalára, és drasztikus módszerekkel, gyorsan akartam vékonyabb lenni. Így sikerült kétszer is 58 kilóra lefogyasztanom magam, ami már nem jelentett számomra egészséges külsőt, és nem volt hosszútávon tartható. Főleg nem életem legpörgősebb időszakában, amikor az államvizsgára készülés mellett dolgozni is elkezdtem. Külön nehézséget okozott, hogy a kilók hihetetlenül egyenletesen oszlottak el rajtam. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy 85 kilót mutat a mérleg.

Egyszer fent, egyszer lent

Éreztem, hogy ez nem állapot. Emlékszem, az akkori munkahelyemen részt kellett vennem egy fotózáson, így a valaha volt legnagyobb súlyom műtermi körülmények között lett megörökítve. Pár hónappal később már 70 kiló alatt voltam, hetente ötször futottam és spinningeltem, az elkövetkező évekre azonban jellemző lett ez a jojó-effektus, folyamatosan 68-75 kiló között mozgott a súlyom.

zitt2.jpg ()

A közös edzések motiválták

Tavaly, kiszakadva a munkás hétköznapokból, Erasmusszal fél évre Ausztriába költöztem. Tanulás mellett hetente többször eljártam futni a természetbe, ami nemcsak lelkileg, de testileg is átformált. Ekkor már elindultam a változás útján. A végső lökést az adta, amikor megismertem a páromat, aki hobbi szinten súlyzós erőedzéseket végez, de mindezt egy élsportoló mentalitásával teszi. Széles körű ismeretekkel rendelkezik a sporttáplálkozásról, a személyre szabott edzéstervek kialakításáról és a különböző izomcsoportok célirányos erősítéséről. Ő segített összeállítani egy céljaimnak megfelelő étrendet, a közös edzések pedig mindennél jobban motiválnak.

Diéta, fenntartás, tömegelés

A célom elsősorban a fogyás, majd az izomtömeg építése volt. Jelenleg 4-8 hét diétás és 8-12 hét tömegelős ciklus váltja egymást. A diéta alatt a cél, hogy minél több zsírt veszítsek (a meglévő izomtömegemet viszont megtartsam), a kalóriabevitelem 1200-1500 kcal között mozog. Ekkor mindennap egy óra szobabiciklizést iktatok be a súlyzós edzések mellett.

A folytatást elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X