Főoldal > DIÉTA > Induljon jól a hétfő reggel a család minden tagjának!

Induljon jól a hétfő reggel a család minden tagjának!

egészséggabonapehelygasztrohétfőkakaóreggeli
0

Írta: and

Időzíts! Ha szeretnéd, hogy vidáman és energikusan induljon a hét, hétfő reggel mindannyian keljetek fel egy

Időzíts!

Ha szeretnéd, hogy vidáman és energikusan induljon a hét, hétfő reggel mindannyian keljetek fel egy kicsit korábban. Így jut majd idő a közös reggeli elkészítésére, természetesen a gyerekek segítségével. Vedd elő a színes tányérokat és bögréket, a vicces szívószálakat, majd tegyetek minden finomságot egy hatalmas tálcára. Bújjatok vissza az ágyba, és következhet a mókás falatozás!

A kihagyhatatlan kakaó

Kiváló napindító reggeli lehet egy szelet teljes kiőrlésű kenyér friss zöldségekkel (paprika, paradicsom, uborka, retek stb.) vagy egy tál teljes értékű gabonából készült gabonapehely egy pohár kakaóval. A gyerekek kedvencét nem érdemes kihagyni, ugyanis egyes, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított kakaó italporok nemcsak D-vitamint, de vasat és cinket is tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a normál szellemi működés (a memória, a figyelem, a tanulási és probléma megoldási képességek) fenntartásához. Elég tehát egy pohár kakaó a reggeli mellé, és máris sokat tettél azért, hogy a gyermeked jobban teljesítsen és könnyebben boldoguljon aznap az iskolában.

Szánj időt a közös reggelire!

Este érdemes egy kicsit korábban lefeküdni, hogy reggel időben fel tudjatok kelni, és ne induljon rohanással a nap. Ráadásul a közös reggelizésnek számos kimutatható előnye van! Azokban a családokban, amelyekben a felnőttek és a gyerekek minden nap együtt reggeliznek, a kicsik kiegyensúlyozottabbak és magasabb tápértékű reggelit fogyasztanak, hiszen a szülő oda tud figyelni, hogy mennyit és hogyan eszik a csemetéje.

reggel2.jpg ()A közös reggeliző rituálé ezenkívül nagy szerepet játszik a megfelelő táplálkozási szokások kialakításában is, ezért joggal bízhatsz benne, hogy a gyermeked később sem fog jelentősen változtatni a kialakult rendszerén, és nem lesz belőle olyan felnőtt, aki éhgyomorral indul el otthonról, és ájulás közeli állapotban esik be a munkahelyére. Mivel a megfelelő étkezési szokások leghatékonyabban gyermekkorban alakíthatóak ki, a szülőknek érdemes tehát időt szánni a közös reggelizésre.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X