Főoldal > DIÉTA > 6 “NEM” a konyhában

6 “NEM” a konyhában

diétaétkezésfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Ezeket a kajákat száműzd otthonról, hiszen üres kalóriákat tartalmaznak, öregítenek és

Ezeket a kajákat száműzd otthonról, hiszen üres kalóriákat tartalmaznak, öregítenek és sokat ártanak az egészségednek. Vagyis tényleg el a kezekkel, csajszi!

1. Nem tej alapú „tejszínhab”

Az olyan növényi tejszínekkel kapcsolatban, mint amilyen a szója-, a zab-, a rizs-, a kókusz- vagy a mandulatej, nem kell aggódnod. Nem ez a helyzet azonban a tejet még sohasem, ám mindenféle mesterséges anyagot annál többet látott pumpás tejszínhabokkal, melyeknek semmilyen tápértékük nincs.

2. Müzliszelet

A müzliszeletekről azt gondolhatjuk, hogy magas a rosttartalmuk, emiatt egészségesek, pedig gyakran csak cukros szeletek az egészséges életmód imidzsébe csomagolva! Ne csodálkozz, ha az első összetevők közt cukrot, kukoricaszirupot, illetve -olajat és mézet találsz bennük. A rostot gyakran hozzáadják mindehhez, így a gyártó már megengedheti magának, hogy a terméket egészségesnek titulálja.

3. Húskonzervek, felvágottak

Különösen azokra figyelj, amik hozzáadott állagjavítókat, tartósítószereket, cukrokat tartalmaznak. Az a bibi a húskészítményekkel, hogy ha sokáig kell „ülniük” a polcon, a pultban, akkor előzőleg a gyártónál számos feldolgozási folyamaton kell átmenniük, ezenkívül még tartósítószerekkel is dúsítják, hogy elkerüljék az esetleges romlást, fertőzésveszélyt. Nem beszélve a magas sótartalmukról! Inkább süss le egy adag csirkemellet vagy májat, és abból szeletelj felvágottak helyett! Abszolút „no-no”? Ez az olcsó virsli! Ha mindenképpen vágysz rá, válaszd a drágábbat, amiben nagy valószínűséggel tényleg hús van. A másik mumus a bacon: magas telített zsírsavtartalma mellett igazi sóbomba. Inkább gombát, zöldhagymát és más zöldséget piríts a rántottád mellé!

tilos2.jpg ()

4. Koktélcseresznye

A koktélpoharadat öltöztetheted friss gyümölcsbe, mely csak szexisebbé teszi az italt, a cserkóról azonban mondj le. El sem tudod képzelni, mennyi felesleges cukor, kémiai anyag és szintetikus színezék lehet benne!

A teljes cikket, és a 2 további tiltott ételt keresd Wellness magazin októberi számában!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X