Főoldal > DIÉTA > 6 trükk, hogy fogyj a barátnőiddel együtt

6 trükk, hogy fogyj a barátnőiddel együtt

barátnődiétaétkezésfogyástáplálkozás
0

Írta: and

Nagyon igazságtalan, de igaz, hogy a társadalmi élet az egyik legnagyobb szabotőre a diétának. Hányszor volt

Nagyon igazságtalan, de igaz, hogy a társadalmi élet az egyik legnagyobb szabotőre a diétának. Hányszor volt már, hogy igazán büszke voltál az eredményeidre és akkor a barátokkal rendeltetek egy pizzát… Úgy tűnhet, a barátokkal töltött idő a fogyás terén elért eredményeidet csak hátráltatja. De nem kell, hogy tényleg így legyen! Inkább képezzék a barátaid az élő motiváló erő részét! Hiszen ki tudná jobban motiválni a súlycsökkentő céljaidat, mint a közeli barátnők?

Íme 6 tipp, amikor együtt szórakozhattok és fogyhattok.

1. Menjetek mozogni!

Ahelyett, hogy vacsoráznátok egyet a törzshelyeteken, inkább térjetek be egy fitneszterembe, vagy próbáljatok ki valamilyen szabadtéri sportot, például a biciklizést, bootcamp edzést, evezést, vagy bármi mást, amihez kedvetek van. Ez elősegíti a fogyást, hiszen felkapcsolódik az „edzés van” jelzőfény az agyadban, mégis új kihívás az izmaidnak és szórakoztató. Továbbá, így kihagyod az alkoholfogyasztást és a tömény, nehéz vacsorát – ettől még az éjszakád is jobb lesz! Válassz minden hétre egy azonos napot egy hónapon keresztül, amikor edzel, utána fogyassz könnyű vacsit sok zöldséggel és fehérjével.

2. Alkossatok főző csapatot!

Nincs több borral és könyvvel töltött éjszaka! Válassz ki egy kiemelt összetevőt vagy konyhakultúrát, és kezdődhet is a konyhabuli! Minden hónapban legyen egy fogadó, aki a kritériumok alapján valami egészségeset főz. Mindenki megfőzi az általa választott vagy rá osztott egészséges ételt, megkóstoljátok, és aztán megosztja a receptet a többiekkel. Mindenkinek a legegészségesebb hozzávalókat kell megkeresnie és a lehető legegészségesebb módon elkészítenie. Ez a kihívás része, de közben a társasági életről sem kell lemondani.

3. Iratkozzatok be egy egészséges ételeket készítő főzőtanfolyamra!

Amikor egészséges étrendre váltunk, gyakran esünk abba a hibába, hogy mindig ugyanazt fogyasztjuk. Ez viszont nagyon lehangoló lehet. Ezért érdemes felkeresni egy olyan főzőtanfolyamot, mely kifejezetten az egészséges ételek készítésére specializálódott. Inspirálni fog titeket és segít majd néhány új étel-összeállítást elsajátítani. Lehet ez akár vegán, paleo vagy szusi tanfolyam, a lényeg, hogy szélesítsétek a látókörötök! Hogyha a környéken nem találtok ilyen lehetőségre, az internet rengetek ilyen lehetőséget ad.

kozosfogyas2.jpg ()

4. Szökjetek el együtt!

Szívesen terveznétek egy hétvégi kiruccanást, de hanyagolni kell a tipikus strandolós megoldást, mert egész nap képes lennél a hasad süttetni az edzés rovására? Semmi gond! Olyan sok más lehetőség van: kerékpár túra, jóga tábor, welness hétvége, túrák. Elutazni mindig izgalmas, inspiráló és fiatalító. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy kalandokat éljetek át együtt és aktívan töltsétek a pihenést!

5. Gyerünk a megfizethető luxusba!

Nem fér bele a nagy fitnesz-kirándulás? Semmi gond! Menjetek el egy spaba! Az alábbiakat betartva nem a hízásról fog szólni a hétvége. Reggel menjetek el egy jóga órára, aztán egészséges reggeli, mondjuk a tojás jó választás lehet! Ezután menjetek el kiruccanni a környékre, vagy egy fitnesz órára! A nap végén jöhet gőzkabin vagy szauna pihenésképpen. Ez a megoldás még mindig pénztárca-barátabb, mintha elmennétek a városból, mégis elég ahhoz, hogy luxusnak érezzétek a hétvégét!

6. Csatlakozzatok egy csoporthoz a jó ügy érdekében!

Van jó néhány futócsoport, mely különböző alapítványoknak vagy céloknak szeretne pénzt szerezni. De akár jótékonysági túrákat vagy spinningeket is találsz. Nézelődjetek és válasszatok egyet, ami közel áll a szívetekhez és el tudtok mellette köteleződni! Ha így tesztek, nagyobb lesz az elhatározás és a jótékony cél segíteni fog a teljesítésben. Úgy fogytok majd, hogy közben a világot jobb hellyé teszitek.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X