Főoldal > DIÉTA > Egyél uborkát, amilyen gyakran csak tudsz!

Egyél uborkát, amilyen gyakran csak tudsz!

diétaegészségétkezésfogyásfolyadékpótláshidratálástáplálkozásuborkavíz
0

Írta:

Az uborka, összetételének köszönhetően csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

Az uborka, összetételének köszönhetően csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Ez a vizenyős zöldség nagyon jó a bőrnek és hajnak. Hidratálja a testet, kipucolja a méreganyagokat. Az uborkaszezon számunkra nem unalmas, inkább használd ki!

1. Hidratál és megszabadít a toxinoktól

Az uborka 95%-a víz. A legtöbb vitamint tartalmazza, melyekre a szervezetednek szüksége van. Ha biztos vagy benne, hogy az uborka, amit vettél/megmostál, vegyszertől mentes, ne hámozd meg, mert sok C-vitamin található benne!

2. Javítja az emésztést, segíti a fogyást

A mindennapi uborkafogyasztás segíthet a fogyásban. Mindenképpen javasoljuk azoknak, akik szeretnének fogyni, mert sok vizet és rostot tartalmaz.

3. B-vitaminban gazdag

Az uborka nagyon sok B-vitamint tartalmaz. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy minden nap javasolt fogyasztani. Egyél egy finom salátát, és töltődj fel B-vitaminnal!

ubi2.jpg ()

4. Megelőzi a rossz leheletet

Ha gondod van a rossz lehelettel, az uborka a segítségedre lehet. Tarts egy darab uborkát a szádban 30 mp-ig! Ez segít elpusztítani a kellemetlen szagú baktériumokat.

5. Számos betegség megelőzésében segít

Köszönhetően összetételének az uborka csökkenti egyes ráktípusok kialakulásának kockázatát, például mellrák, prosztatarák, petefészekrák. A cukorbetegség tüneteit kezeli, a koleszterinszintet normalizálja, a vérnyomást csökkenti.

6. Jó a hajnak és bőrnek

Segít megelőzni a leégés kellemetlen tüneteit. Csak vágd le az uborka héját, majd helyezd a sérült bőrfelületre! Az uborka gyulladáscsökkentő hatása miatt szépen lehúzza majd a gyulladást. A haj növekedését serkenti, s a puffadt arcot, a szem alatti karikákat is kezeli.

7. Kezeli a narancsbőrt

Ha harcolsz narancsbőrrel, a víz az egyik legfontosabb dolog a számodra. Ahogy már tisztáztuk, az uborka nagyon sok vizet tartalmaz. Ez a plusz vízmennyiség könnyíti a vese munkáját, és így könnyebben le tudod győzni a narancsbőrt is. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X