Főoldal > DIÉTA > Ezt nassold: 7 alacsony szénhidráttartalmú nasi

Ezt nassold: 7 alacsony szénhidráttartalmú nasi

diétaétkezésfogyásnasinassolásszénhidráttáplálkozás
0

Írta:

Mindig jó, ha odafigyelsz, hogy mit és mennyit eszel. Itt van 7 olyan ötlet, melyek mellett okosabban nassolhatsz.

Az igazság a szénhidrátokról

Először is tisztázzunk valamit: a szénhidrát nem az örök ellenség. A szervezetünk a szénhidrátból nyeri az energiát, tehát mindenképpen szükségünk van rá. Nem a szénhidráttal van gond, mert a cél az lenne, hogy a szénhidrátok, fehérjék és egészséges zsírok megfelelő keverékét vigyük be a nap folyamán. Ha ezt a hármat megfelelően kombinálod, a vércukorszinted fenntartva energikus lehetsz egész nap.

Válassz okosan szénhidrátot!

Ami fontos: az alacsony szénhidráttartalmú élelmiszerek fogyasztásával elkerülhető a vércukorszint hirtelen megemelkedése, majd lezuhanása. Ne feledd, hogy a szénhidrát több mindenben megtalálható, mint a kenyér, tészta, kekszek. A gyümölcsökben és zöldségekben egyaránt megtalálható.

Magvak

A dió nagyon jó hatással van a szívre, és nem tartalmaz sok szénhidrátot: 14 darab csupán 8 grammot. Ha nem szereted a diót magában, tedd néhány almacikk és saláta közé, s máris kész a friss és egészséges finomság.

Görög joghurt

Ez a bármikor fogyasztható édes nasi nagyon magas fehérjetartalommal bír. Figyelj oda, hogy amikor görög joghurtot vásárolsz, mindig cukrozatlan, natúr joghurtot válassz!

nasi2.jpg ()

Főtt tojás

Egy főtt tojás kevesebb, mint egy gramm szénhidrátot tartalmaz. A tojásnak a sárgáját is edd meg, mert minden tápanyag és vitamin ebben a részében található! Duplán jól jársz, ha a tojást felvágod és avokádós pirítósra helyezed. Ne aggódj a kenyér miatt: a teljes kiőrlésű kenyér komplex szénhidrátokat tartalmaz, melyek lassú felszívódásúak, így sokáig eltelítenek.

Humusz

A piros kaliforniai paprika nagyon jó nassolnivaló lehet. Ha egy kis grillezésre vágysz, néhány grillezett zöldség mellé tálalj humuszt, így mártogatósod is lesz, és egy izgalmas, ízletes fogást fogyaszthatsz!

Tonhalsaláta

Próbáld ki: tonhalat keverj össze dijoni mustárral, zellerrel és egy kis humusszal. Új ízt adsz a tonhalnak így. Élvezd például uborkaszeletekkel, melyek nagyon sok vizet tartalmaznak. Többre vágysz? Próbáld ki a csípős verzióját némi chili hozzáadásával!

Túró

A túró mindig kiváló nasi lehet. Ha mondjuk bogyós gyümölcsökkel ízesíted, nemcsak kevés, de “jó” szénhidrátot viszel be, hanem antioxidánsokat is. De bármilyen szezonális gyümölccsel kiválóan működik a túró.

Szójabab (edamame)

Egy fél csésze kevesebb, mint 10 gramm szénhidrátot tartalmaz. Próbáld ki a pörkölt változatot, vagy add hozzá a salátádhoz, vagy csak ropogtatsd magában!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X