Ugye te is gyakran eszel pirítóst reggelire – esetleg ebédre vagy vacsorára?
Bármennyire is egyszerű elkészíteni, egy most megjelent amerikai szakácsköny szerint szinte biztos, hogy nem megfelelően csinálod. A szerző szerint a legfinomabb pirítós nem kenyérpirítóban, hanem hagyományos grillsütőben készül.
El is magyarázza miért.
„Ezzel a módszerrel a pirítós extrafinom ízt kap, emellett vastagabb szeleteket is tehetsz bele mint a hagyományos pirítóba.
Íme a kipróbált pirítóssütő módszer lépésről lépésre.
1. Spricceld be a kenyér mindkét oldalát (extraszűz olivaolajjal vagy szőlőmag olajjal a legjobb), vagy kend meg olvasztott vajjal, és sózd meg egy csipet kóser sóval.
2. Helyezd a rácsot a sütő felső harmadához közel, pár centivel a fűtőszál alá, és melegítsd jól elő. Ha van egy régi grillsütőd, akkor úgy kapsz jó eredményt, ha egy sütőpapírt teszel tepsire úgy, hogy az pár centire legyen a fűtőszál alatt.
3. Tedd rá a kenyeret a sütőpapírra, és 2-3 percig süsd, addig, amíg aranybarna nem lesz. Folyamatosan figyeld a kenyeret, nehogy megégjen.
4. Fordítsd meg a kenyeret, és a másik oldalát is süsd aranybarnára 1-2 percen keresztül.
Jó étvágyat!