Főoldal > DIÉTA > 11 kalóriaspóroló és finom étkezési tipp

11 kalóriaspóroló és finom étkezési tipp

babdiétaétkezésfogyásjoghurtkalóriakalóriaspóroláskalóriaszegénykarfiolkrumplimandularizs
0

Írta:

Próbálsz alacsony kalóriatartalmú ételeket enni? Itt van 11 tipp, amik segítségedre lehetnek!

Általános dilemma, szeretnénk egészségesebben étkezni, de azt is szeretnénk, ha ételeink finomak lennének. Ezekkel az egyszerű tippekkel könnyíthetsz étkezéseden, de ételeid ugyanolyan finomak maradnak, mint előtte.

#1 Tejföl helyett használj joghurtot 

A görög joghurt íze nagyon hasonló a tejföléhez, mégis sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz. Ha még ütősebb ízt szeretnél, a joghurthoz adj egy kevés Dijoni mustárt, egy csipet sót és borsot. Ezt a mixet megkóstolva nem fogsz többé tejfölért nyúlni a boltban.

#2 Rizs helyett használj karfiolt 

A karfiolt megfőzve egy villával csak felaprítod rizs méretű darabokra, sózod, borsozod, s máris kész az extrém alacsony kalóriatartalmú köret. Hidd el, semmivel sem energia- és időigényesebb, mint rizst főzni!

#3 Majonéz helyett használj avokádót 

Egy érett avokádó citrommal, olívaolajjal, sóval: máris kész az ízes és krémes állagú „majonézed”, csupán az egészségtelen zsírok hiányoznak belőle. Tedd a csirkesalátádra, szendvicsedbe majonéz helyett, s máris sok kalóriát spóroltál.

#4 Szalonna helyett használj prosciuttót 

Bár a szalonna finom, de rengeteg zsírt és kalóriát tartalmaz. Legközelebb a kedvenc tésztádat próbáld ki prosciuttóval. Ezzel az apró változtatással kevesebb sót és zsírt juttatsz a testedbe.

#5 Krumplipüré helyett használj fehérrépa-pürét 

A pürésített répának az állaga és íze elképesztően hasonlít a krumpliéhoz. Ha adsz hozzá egy csipet sót, borsot, egy kevés vajat, máris kész az ínycsiklandozó köret, ami tökéletesen kalóriaszegény és ízletes.

#6 Nagy szelet marhahús helyett használj zöldségeket 

Nem kell vegetáriánussá válnod, csupán annyit javasolunk, hogy dobd fel a húst zöldségekkel. Például a legközelebbi hamburgerezésednél a darált húsba keverj szeletelt zöldségeket, majd így süsd ki. Egy színpompás, egészséges hamburger lesz a jutalmad.

58372583 - assortment of beans and lentils in hemp sack on wooden background. green bean, groundnut, soybean, red kidney bean , black bean ,red bean and brown pinto beans

#7 Liszt helyett használj fekete babot

A liszt és a bab elsőre elég távol állnak egymástól, de ez nem így van. Amikor legközelebb édes süteményt szeretnél készíteni, liszt helyett használj mosott, lecsöpögtetett és pürésített fekete babot. Használata olyan, akárcsak egy bögre liszté. Az így kapott süteményed gluténmentes, alacsony kalóriatartalmú és elképesztően jó ízű lesz.

#8 Növényi olaj helyett használj almaszószt

Sajnos bármivel is „spórolsz” sütés során, a kedvenc ételeid nem lesznek egészségesebbek, ameddig növényi olajat is használsz az elkészítésükhöz. A süti íze ugyanolyan lesz, de a tészta sokkal légiesebb, könnyebb lesz tőle. Csak az arányokra figyelj, ugyanis 1 bögre növényi olajnak ¾ bögre almaszósz felel meg.

#9 Tészta helyett használj „zöldségspagettit”

Egy spirálozó, vagy egy egyszerű zöldséghámozó segítségével tökéletes csíkokat vághatsz répából, cukkiniból, padlizsánból, vagy amiből csak kedved tartja. Az így kapott „tésztára” bármilyen szószt tehetsz, az ételedből pedig kiiktattad a legnagyobb kalóriaforrást.

#10 Zsemlemorzsa helyett használj mandulát

Amikor legközelebb rántott csirke után sóvárogsz, a zsemlemorzsa helyett használj apróra tört mandulát. A csirkéd szuperropogós és sült lesz, a zsemlemorzsa nélkül is, próbáld csak ki.

#11 Tejszín helyett használj pürésített babot, magvakat

Zsíros, nehéz tejszínek? Várj, mielőtt felhasználod! Egy kevés babpürével vagy tört magvakkal levesedet, főzelékedet könnyedén tudod sűríteni zsíros tejszínek és lisztek nélkül is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X