Főoldal > DIÉTA > 5 diétás hiba, amit minden nő elkövetett egyszer

5 diétás hiba, amit minden nő elkövetett egyszer

diétadiétahibaétkezésfogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Gyümölcsöt nasizol, számolod a kalóriát és rendszeresen edzel. Miért nem mozdul mégsem a mérleg nyelve? Ha te is feltetted már magadnak ezt a kérdést, valószínűleg nőtársaidhoz hasonlóan beleestél a fitnesz-csapdába. De ne aggódj, ha kijavítod az apró hibákat, máris újra fogyni fogsz!

 

1. Ha a kalóriákat számolod
Biztos, hogy a megfelelő mennyiséget eszed?

Egy amerikai kutatás rámutatott: csupán az emberek 11 százaléka tudja helyesen megbecsülni, hány kalóriára is van szüksége naponta. A többiek hajlamosak túlbecsülni ezt az összeget. Tegyük fel: szerinted 2000 kalóriát kell fogyasztanod, hogy fogyni tudj, de a valós adat csak 1800, így napi 200 kalória a többlet. Keress egy dietetikust, aki segít beállítani a megfelelő mennyiséget!

2. Ha folyamatosan aktív vagy
Változtass a rutinon!

Akár órákig is futsz, utána pedig beugrasz az edzőterembe súlyokat emelgetni, mégsem indul be a fogyás? Jobban jársz, ha rövidebb, pörgős, intenzív edzéseket itatsz be, amelyekkel akár 36%-kal több zsírtól szabadulhatsz meg naponta. Tegyél egy próbát az intervallum edzésekkel!

3. Ha egészséges ételeket eszel
Nem lehet, hogy túl sokat?

dietas2.jpg ()Nagyon fontos, hogy mit teszel a tányérodra, de az egészséges táplálkozás arról is szól, hogy szem előtt tartod, miből mennyit eszel. Vezess étkezési naplót, melyben a nap végén látni fogod, pontosan hány kalóriát tartalmazott egy-egy étkezésed. Ha túl sokat, csökkentsd az adagokat és egyél inkább többször keveset, így biztosan nem fogsz koplalni.

4. Ha csak “light” ételeket eszel
Ne dőlj be neki!

Tudtad, hogy a zsírszegényként jelölt ételek általában sokkal több cukrot tartalmaznak, mint a “normál” változataik? Ráadásul, ha egy finomságon szerepel a “light” felirat, a súlyfelesleggel rendelkező emberek hajlamosak többet enni belőlük, tehát duplán rosszat teszel magaddal, ha nem figyelsz oda eléggé, mit veszel magadhoz.

5. Ha te vagy a felülések királynője
Hol marad a kardió?

Amikor a nők a hasi zsírtól szeretnének megszabadulni, általában rengeteg felülést végeznek, ehhez képest pedig túl kevés kardió mozgást. Ez a leggyakoribb hiba. Nem számít, hogy milyen tónusú a hasad, addig nem lesz lapos, amíg meg nem szabadulsz a tetején lévő zsírrétegtől. Ehhez pedig fel kell pörögni és bevetni a nagyobb intenzitású intervallum edzéseket. De a minimum a futás és/vagy az ellipszis tréner.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X