Főoldal > DIÉTA > Mégsem fogyasztanak a gyümölcsök és zöldségek?

Mégsem fogyasztanak a gyümölcsök és zöldségek?

diétaegészségfogyásgasztrogyümölcstáplálkozászöldség
0

Írta: and

Egy új kutatás tanulsága szerint a vitamindús zöldségektől és gyümölcsöktől nem leszel karcsúbb.

 

A megállapítás:

Ha csak annyit változtatsz, hogy több zöldséget és gyümölcsöt iktatsz be az étrendedbe, attól még nem fogsz fogyni, az American Journal of Clinical Nutrition-ban megjelent tanulmány szerint.

zoldseg2.jpg ()

A kutatás:

A kutatócsoport hét diétás tanulmányt elemzett, amelyeknek közel 1200 résztvevője volt. A kutatás célja az volt, hogy megtalálják a bizonyítékot arra a korábbi állításra, hogyha bizonyos egészséges élelmiszerekből többet eszünk, az segíti a fogyást. A kutatócsapat végül a várt eredmény nélkül fejezte be a munkáját. Ez főként azok számára kellemetlen hír, akik abban a meggyőződésben éltek idáig, hogy a zöldségek és a gyümölcsök titkos, derékbőséget csökkentő, diétás táplálékok.

A kutatás eredményének magyarázata:

A zöldségekben és a gyümölcsökben található kalória ugyanúgy kalória, magyarázza a tanulmány társszerzője Kathryn Kaiser, aki a Birminghami Alabama Egyetem mikrobiológusa. „Hacsak nem csökkented a napi kalóriabeviteled, egyes élelmiszerek sok zöldségre és gyümölcsre cserélése nem eredményez fogyást.”

Összegzés:

Az nyilvánvalóan vitathatatlan, hogy a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozás jelentős egészségügyi előnnyel jár, kezdve a betegségek megelőzésétől egészen a stressz csökkentéséig. Abban a kutatók is egyetértenek, hogy érdemes őket rendszeresen ennünk. Egyszerűen az bizonyosodott be, hogyha többet fogyasztunk belőlük, az nem jár fogyással.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X