Főoldal > DIÉTA > 4 apró változtatás, amellyel felpörgetheted a fogyást

4 apró változtatás, amellyel felpörgetheted a fogyást

anyagcser-fokozásanyagcserediétaétkezésfogyásmetabolizmus
0

Írta: and

Ha a fogyás és a rendszeres testmozgás a célod, akkor felejtsd el a koplaláson alapuló diétákat és a maratoni edzéseket.

Az étkezési szakemberek is mind egyetértenek abban, hogy a kisebb lépések hatásosabban vezetnek a cél felé, mint az óriásiak. Hogy miért? Amikor egyszerre csak egy apró változtatásra koncentrálunk, akkor képesek vagyunk ezt tartósan elsajátítani, szemben azzal, ha a mindent vagy semmit elvet követjük, amely a legtöbb esetben kudarcba torkollik. Iktasd be tehát a következő 4 apró változtatást hetente, és kerülj kirobbanó formába még a nyárra!

Vidd magaddal az ebéded!

Több ezer kalóriát megspórolhatsz, nem beszélve a több tízezer forintról, ha otthon készíted el az ebéded és magaddal viszed a munkába. A közeli étteremben kapható csirkés wrap, ami elsőre a legegészségesebb választásnak tűnik az étlapról, 670 kalóriát tartalmaz, amelynek sajnos 40%-a zsír. Ráadásul 1,440 mg nátrium is rejlik benne, amely több mint a fele a napi ajánlott bevitelnek. Párolj meg otthon két szelet csirkemellet, vigyél hozzá egy teljes kiőrlésű zsemlét és friss salátát, így közel 400 kalóriát és 520 mg nátriumot megspórolhatsz egyetlen étkezéssel. Ha saját magad által készített ételeket fogyasztasz, nemcsak kiválóan tudod kontrollálni a minőséget és a mennyiséget, hanem jelentősen csökkented a cukor-, a só- és a zsírbevitelt, amely kiemelkedően magas az éttermi táplálékokban.

Bűnözz kicsiben!

Az alábbi trükkel véglegesen csökkentheted a fogyás nagy ellenségét: az ételek utáni sóvárgást. A kedvenc, de hizlaló ételedből porciózz ki egy kis adagot, szagold meg az illatát, nézd meg a kinézetét, és gondolj az ízére, majd egyél egy harapásnyit. Rágj lassan, forgasd körbe a szádban, tudatosan koncentrálj az ízére és csak ezután nyeld le. Folytasd, míg meg nem eszed a bébi adagot. Ha lassan és tudatosan étkezel, sokkal hamarabb jóllaksz. Egy idő után már nem is fogod annyira élvezni a kalóriában dúskáló falatokat, de az biztos, hogy jelentősen kisebb mennyiséggel megelégedsz majd.

fogyastipp2.jpg ()

Használd ki a reklámidőt!

Ne bosszankodj, ha a kedvenc tévéműsorodat reklámmal szakítják meg, a stressz ugyanis hizlal, lendülj inkább mozgásba! Ugrálj, táncolj, pattanj fel a taposógépre, vagy csak fuss egyhelyben- a lényeg, hogy pörgesd fel a pulzusod. Használj ki minden egyes 2-3 perces szünetet a 2 órás műsoridő alatt, így akár plusz 270 kalóriát is elégethetsz naponta.

Éljen a közösségi sport!

Azt már tudjuk, hogy egy baráttal edzeni sokkal praktikusabb, mint egyedül, mivel így biztosabban nem ódázzuk el a tervezett edzést. A közösségi oldalak térhódításával azonban már az edzés sem kell, hogy feltétlenül személyes legyen. Egy kutatás bebizonyította, hogy azok a nők, akik valamilyen közösségi támogatással edzettek, legyen ez egy online csapat vagy egy 30 napos kihívás, közel 7 kilót adtak le 9 hónap alatt és 300 kalóriával többet égettek el, illetve egy mérfölddel többet sétáltak, mint kezdetben.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X