Főoldal > DIÉTA > 5 reggeli ital, amit szigorúan kerülj!

5 reggeli ital, amit szigorúan kerülj!

banánturmixétkezésfehérjefehérjedús ételjoghurtkakakóreggelireggeli italsmoothietáplálkozás
0

Írta:

Te is azok közé tartozol, akik nem esznek reggel, hanem csak valamilyen reggeli italt fogyasztanak? Ha a válaszod igen, a jövőben óvakodj ezektől a finomságoktól!

A reggeli a legfontosabb étkezés a nap folyamán. Fel a kezekkel, aki még nem hallotta ezt! Hiába közhely, valóban igaz, amit reggel eszel, befolyásolja az egész napodat. Az elfoglalt emberek számára a reggelit csak egy gyors kávé, turmix jelenti, ami sajnos hízást okozhat hosszú távon.
De mutatjuk is, mi az 5 legrosszabb és egyben leggyakoribb reggeli ital, amit a jövőben próbálj meg elkerülni, ha nem akarsz hízni!

Smoothie

A boltban készen vásárolt smoothie-k nagyon könnyen hízást eredményezhetnek, mivel a gyártók a jobb íz érdekében cukrot adnak a termékhez. Ez az extra cukormennyiség, amiről nem is tudsz, extra méretűvé varázsol igen rövid idő alatt. Ha smoothie-t szeretnél reggelizni, inkább készítsd el otthon friss gyümölcsökből, zöldségekből, így saját ízlésednek megfelelően készítheted el, és még cukrot sem adsz hozzá.

Magas zsírtartalmú joghurt

Az egészséges reggeli azt jelenti, hogy kevés zsírt és sok fehérjét juttatsz a szervezetedbe. Sajnos a hagyományos reggelik inkább magas szénhidrát- és kalóriatartalmúak. A zsíros joghurtok pont ilyenek: sok zsír, sok szénhidrát, sok cukor. Ha ezekkel indítod a napot, nagy az esélye annak, hogy hirtelen éhes leszel később, és sokkal többet eszel, mint kellene. Ha mindenképp ragaszkodsz a joghurthoz, válassz görög joghurtot, mert abban legalább sok a fehérje.

, Image: 93788101, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

Banánturmix

A banánban sok a kalcium és kálium, igen, ezek jó és hasznos ásványi anyagok, ez biztos. Azonban ezeknek a turmixoknak – főleg a készen kaphatóknak – nagyon magas a kalóriatartalma, inkább kerüld reggel ezt a gyors és laktató megoldást.

Ízesített kávék

Nincs is jobb, mint egy karamellás, vaníliás, csokis lattéval indítani a napot… Ne tedd! Sajnos a cukros szirupok, sűrű tejszínek és tehéntejek világa nagyon sok cukrot, extra kalóriát adhat. Egyetlen pohárka reggeli finomság akár 300-400 kalóriát is tartalmaz, pedig még csak egyetlen kávét ittál.

Csokis tej

A csokoládé vitán felül nagyon finom dolog. Azonban ha fogyni vágysz, nagyon rossz döntés. Egy ilyen csokis tejben, kakaós italban sokkal több kalória van, mint egy pohár sima tejben, hiszen egyetlen pohár 200-250 kalóriát is tartalmazhat, ezen felül nagyon sok cukrot, zsírt juttat a szervezetbe, melyek hosszú távon nincsenek jó hatással az egészségre.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X