Főoldal > DIÉTA > A 6 leghizlalóbb téli koktél

A 6 leghizlalóbb téli koktél

alkoholcukorforró csokiforró italkalóriakoktélmeleg ital
0

Írta:

A hideg és borongós napokon igazán jól tud esni egy téli, testet-lelket melengető koktél. Azonban már egy pohárnyi kísértés több kalóriát és cukrot is tartalmazhat, mint egy komplex étkezés.

Íme, a leghizlalóbb alkoholos italok, amiket jobb nemcsak diéta idején kerülni.

Tojáslikőr

Valószínűleg senki nem gondolta még, hogy a tojáslikőr egészséges, de nem árt tisztázni, hogy már egy pici pohárnyi 360 kalóriát, 10 g telített zsírt és 42 g cukrot tartalmaz. Bármennyire is jólesik a tojás és a cukrozott sűrített tej felhasználásával készült ital, az alakod érdekében jobb, ha fogyasztását mellőzöd.

Forralt bor

A száraz vörösbor önmagában akár fogyókúrás választás is lehetne, a hozzáadott félcsészényi cukor azonban garantálja a hízást. Egy 2 dl-es melegítő ital 300 kalóriát és 28 g cukrot tartalmaz.

Alkoholos forró csoki

A forró csoki önmagában is hizlaló téli ital: egy bögre finomság 200-400 kalóriát (a hozzávalók minőségétől függően) is tartalmazhat, és körülbelül 40 g cukrot. Azonban alakgyilkos hatása csak fokozódik, ahogy alkohollal párosítjuk. Egy cent rum 100 kalóriát, egy kis ízesített likőr pedig 160 kalóriát ad hozzá. Egyetlen pohár tehát akár 560 kalóriát és 58 g cukrot is rejthet. Rémisztő, nem?

White Russian

Ez a koktél kevés összetevőt tartalmaz (tejszín, vodka és kávélikőr), kalóriában azonban annál gazdagabb. Egyetlen koktél 340 kalóriát rejt, nem is beszélve a 12 g cukorról. Tejszínhabbal szereted? Ez plusz 40 kalóriát és 2 gramm cukrot ad az amúgy sem energiaszegény italhoz.

Ír kávé

Elsőre úgy tűnik, hogy a nők kedvence, az ír kávé nem is olyan rossz választás. Hiszen az ital alapja a feketekávé, amely nem tartalmaz cukrot, kalóriában szegény, ugyanakkor felpörgeti az anyagcserét. A hozzáadott édes likőr azonban teljesen elrontja azt. Egy pohárnyi ír kávé 320 kalóriát és 13 g cukrot rejt. A friss tanulmányokból pedig azt is megtudhatjuk, hogy azok, akik a koffeint alkohollal fogyasztják, nagyobb eséllyel szenvednek balesetet a hazaút folyamán.

Hot Buttered Rum (Forró vajas rum)

Nem meglepő, hogy egy olyan koktél, amelynek a nevében a vajas szó rejlik, igen kalóriadús. Egy pohár 500 kalóriát és 40 g cukrot tartalmaz. Amerikában hiába kapott saját nemzeti napot, jobb, ha nem tisztelgünk előtte.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X