Főoldal > DIÉTA > 5 dolog, amit még nem tudtál a mandulatejről

5 dolog, amit még nem tudtál a mandulatejről

diétaétkezésfolyadékitalmandulamandulatejtáplálkozástej
0

Írta:

Egyre többet hallani a mandulatejről, akár a vegetáriánus étkezés, akár a tejérzékenység kerül szóba. Hogy ezentúl ne gondolkozz, mi is az a mandulatej, eláruljuk. Sőt, az öt legfontosabb tulajdonságát is megismerheted!

 

1. Segíti a fogyást

Vehettük volna első helyre a gyógyító hatásait is, de ugyanolyan fontos az is, hogy a mandulatej segít csökkenteni vagy fenntartani az ideális testsúlyodat. Egy csésze mandulatej csupán 60 kalóriát tartalmaz, ezzel szemben a normál tejben 146 kalória van. Ám azt fontos megjegyeznünk, hogy nem biztosít annyi proteint és kalciumot, hogy teljes értékű helyettesítője legyen a tejnek. Ezért fontos, hogy mindig győződj meg arról, hogy ezekből elegendő mennyiséget viszel be a szervezetedbe.

mandulatej2.jpg ()

2. Rákellenes hatása van

A mandulatej nagymértékben egészséges antioxidánsokkal látja el a szervezeted. Az antioxidánsok az egyetlen anyagok, amelyekkel szabályozható a szabadgyökök kialakulása. Ez az ital friss antioxidánsokat tartalmaz, melynek köszönhetően kimoshatóak a szervezetből a rákot okozó szabadgyökök és felesleges méreganyagok.

3. Vigyáz a szívre

Még csak nyomokban sem tartalmaz LDL-t, vagyis az úgynevezett „rossz koleszterint”. Növeli a szervezet oxigénellátását, ezért segít abban, hogy a szív is egészséges maradjon. Márpedig, ha a szív egészséges marad, akkor búcsút inthetsz a magas vérnyomásnak, az érrendszeri megbetegedéseknek és remélhetőleg a szívrohamnak is.

4. Javítja az anyagcserét

A sok pozitív tulajdonsága között ott van az is, hogy rostot tartalmaz. A rost segíti az emésztést, így a mandulatejjel megszüntetheted az emésztési problémáid, a székrekedést és könnyebben távoznak a felesleges méreganyagok is.

5. Késlelteti az öregedést

A mandulatej fogyasztása pozitív hatással van a bőrre, mivel a tej a legtisztább formában tartalmaz E-vitamint. Ám a kor előrehaladta nem csak a ráncokban és a fakó arcbőrrel jelenik meg. Fontosabb, hogy csökken a szervezet immunitása, gyakrabban jelentkeznek betegségek, és a gyógyulási folyamat is lassabb. A mandulatej azonban öregedésgátló hatású, megállítja a szervezet idő előtti korosodását, és mentálisan is védelmet nyújt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X