Főoldal > DIÉTA > 5 étel, amit gyakrabban kellene fogyasztanod

5 étel, amit gyakrabban kellene fogyasztanod

chia magételétkezéskakaóporlencseszósz
0

Írta:

Vedd fel a listádra ezeket az ételeket, hogy egészségesebb legyél

Nagyon sokan a „diéta” szó hallatán úgy reagálnak, hogy „jaj, valami rossz jön”. Ne higgy nekik! A kalóriabeviteled kicserélni értékesebb tápanyagokkal rendelkező alapanyagokra nem jelenti azt, hogy feltétlenül rossz ízű lesz az eredmény. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ehetsz olyan ételeket, amik jóízűek, a derékbőséged pedig nem fog nőni? Nem hiszed, akkor nézd csak meg az alábbi 5 ételt!

1. Kakaópor

Már bizonyára hallottál róla, hogy az étcsokoládé milyen egészséges. A cukrozatlan kakaópor még nála is erősebb antioxidáns. Segít alacsonyan tartani a vérnyomást, csökkenti a gyulladást és a koleszterinszintet, mert HDL-lel, vagyis „jó” koleszterinnel lát el.

Használd így: Csinálj csokis fehérjepudingot. Néhány teáskanál görög joghurttal keverd össze a kakaóport, vagy tedd mandulatejes zabkásába, hogy igazi gőzölgő forrócsokis élvezetet kapj.

 2. Lencse

Ezek az olcsó hüvelyesek tele vannak rosttal, ami hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát. A lencse fantasztikus vasban gazdag fehérjeforrás például a vegetáriánusok számára, hozzájárulva a haj szépségéért és egészségéért.

Használd így: Adj lencsét a húsmentes levesedhez, vagy keverd össze babbal, hogy egy csodás babsalátát kapj.

Studio shot of lentil varieties, Image: 254985138, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Digifoodstock

 3. Csípős szószok

Ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy az ételeidnek ízt és karaktert adj hozzáadott kalória nélkül. Sőt, nagyon izgalmas felfedezőutad lesz, ameddig megtalálod a kedvenc csípős szószod.

Használd így: Használd a reggeli rántottádhoz, omlettedhez, akár egy reggeli „gyors ébresztő”, vagy készítsd igazi ínyenc csípős majonézt a szósz segítségével.

 4. Vajhelyettesítő

A különféle vajhelyettesítők puha, kenhető állagot és transzzsíroktól mentes terméket biztosítanak neked. Ez egy igazán remek módja annak, hogy egészséges zsírokat juttass a szervezetedbe diétás kivitelben, mivel sokkal kevesebb zsírt és kalóriát tartalmaznak a sima vajnál.

Használd így: Használd a tojás bármilyen formájához, zöldségekhez, kenyérhez. Több ízt szeretnél? Oké, egy kevés pirított almát szórj meg fahéjjal, egy kevés görög joghurtot keverj össze quinoával és vajpótlóval.

5. Chia mag

Ez egy igazi tápanyag-bomba, tele van omega-3 zsírral, rosttal és kalciummal.

Használd így: Tégy chia magot a zabkásádba, müzlidbe, joghurtodba vagy krémsajtodba, majd add a salátádhoz. De hozzáadhatod a palacsintádhoz, muffinodhoz vagy bármilyen sütidhez.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X