Főoldal > DIÉTA > 6 dolog, amit már reggel elronthatsz

6 dolog, amit már reggel elronthatsz

édesítőszeregészségfehérjegyümölcsléreggelreggelireggeli hiba
0

Írta:

Kezdd okosan a reggelt, hogy jó legyen az egész napod!

Már biztos számtalanszor hallottad, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, energiával tölt el és beindítja az agyagcserét. Egy rosszul megválasztott reggeli, vagy a túl gyors étkezés könnyen elronthatja a szervezet harmóniáját egész napra.

Az ideális reggelinek magas a fehérje- és rosttartalma, és lassú felszívódású szénhidráttal lát el. Az első étkezés javítja az egészséged, de ha magas cukor- és szénhidráttartalmú kalóriabombákat választasz, akár kárt is okozhatsz magadnak.

Lássuk, mik a legnagyobb reggeli hibák, amiket elkövetsz:

1. Túl sokat vársz a reggelivel

Ha pár órával az ébredésed után reggelizel, a gyomrod korogni fog, s nő annak az esélye, hogy túl sok üres kalóriát viszel be a farkaséhség miatt. Ezért kell reggel minél korábban enned reggel, hogy a szervezeted ne legyen kiéhezve a későbbiekben sem.

2. Kerülöd a fehérjét

Ha házon kívül reggelizel, egy krémes cafe latte és egy áfonyás muffin tűnik a legkézenfekvőbb választásnak. Ezt a kombinációt sajnos csak a szemed választotta, a gyomrodnak fehérjére lenne inkább szüksége. Kutatások szerint azok az emberek, akik fehérjében gazdag reggelit fogyasztottak, a nap további részében kevesebb kalóriát fogyasztottak azoknál, akik szénhidrátban gazdagan ettek.

3. Rossz zsírokat fogyasztasz

A testednek szüksége van zsírokra, igen, de nem mindegy, hogy milyen zsírokkal pakolod tele. Bármilyen meglepő, a szalonna és a vaj nem jó zsírt tartalmaznak. Válassz inkább görög joghurtot vagy magvakat a jó zsírok forrásaként.

, Image: 216105909, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

4. Túlzásba viszed a gyümölcsleveket

A legújabb kutatások szerint azok, akik egy pohárnál több juice-t isznak reggelire, könnyebben szenvednek magas vérnyomásban. A gyümölcslevek nagyon jó forrásai a vitaminoknak és ásványi anyagoknak, de nem helyettesítik a friss gyümölcsfogyasztást. Egy közepes méretű narancs kb. 60 kalóriát tartalmaz, egy pohár narancslé azonban ennek akár a dupláját.

5. Mesterséges édesítőszereket viszel be

Nagyon könnyen felborítják a gyomor egyensúlyát a mesterséges édesítőszerek. Próbáld meg a reggeli kávédat mindenféle édesítőszer nélkül inni, de ha mégsem menne, egy kevés fahéj természetesen kölcsönöz édes ízt az italnak, anélkül, hogy megzavarná az emésztőrendszered.

6. Nehéz ételeket eszel

A nehéz, zsíros fogások lelassítják az emésztésed és puffasztanak. Tehát mindig válassz olyan ételeket, amik megfelelő harmóniában tartalmaznak fehérjét és szénhidrátot, energiát adnak a kemény munkanap kezdetéhez.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X