Főoldal > DIÉTA > Készíts lúgos vizet az egészséged érdekében

Készíts lúgos vizet az egészséged érdekében

citromegészségelsavasodásfolyadéklúgos vízlúgosításméregtelenítéssavasszódabikarbonauborkavíz
0

Írta:

Segítsd a tested egészségesebb működését ezzel az otthon is elkészíthető csodavízzel!

Manapság nagyon savasan étkezünk. A szervezet természetesen arra törekszik, hogy a megfelelő pH-értékeket fent tartsa, de előfordul, hogy néha nem sikerül neki. Ha savas irányba tolódik el, akkor acidózisról beszélünk. A test savassága kapcsolatba hozható a széndioxid-anyagcserével, vagyis tulajdonképpen a légzésünk sikerességével.
A savasság, acidózis egyik tünete lehet, hogy a légzésedet nem érzed kielégítőnek. De ezen felül a savas reflux, a gyakori gyomortáji fájdalom, savas íz a szájban mind-mind tünet lehet. Az életmódváltás soha nem egyszerű. Sajnos eleinte az ember számtalan gondba, nehézségbe ütközik. Mutatunk egy receptet, amivel lúgosító vizet készíthetsz házilag.

Ez a víz segít kitakarítani a toxinokat a szervezetedből, valamint segíti az emésztést. De akkor mi is a lúgos víz lényege?

A túlzottan savas pH-értéket ez a lúgos víz segít megszüntetni és a test normál pH-értékét visszaszerezni. Azt még a recept előtt hozzá kell tenni, hogy mindenképp kérd ki orvosod véleményét, mert ahogy a túl savas pH-érték, úgy a túl lúgos is káros lehet. Ha kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkozol, rendszeresen mozogsz, nem szabad, hogy bármelyik irányba is eltolódjanak az arányok hosszú távon.

Cucumber lemonade in glass and jar with straw. Fresh summer healthy drink., Image: 216130254, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Martina Kováčová - com.ilustracni

Megmutatjuk a három legjobb módszert az otthoni lúgos víz elkészítésére:

1. Egy palackot tölts fel 1,5 liter tiszta vízzel, majd adj hozzá egy alaposan megmosott, cikkekre vágott citromot. Ne nyomkodd szét a citromokat és legalább 10 órán keresztül áztasd a vízben.

2. 250 ml tiszta vízhez adj egy ¼ teáskanálnyi étkezési szódabikarbónát. Keverd addig, ameddig fel nem oldódik a szódabikarbóna.

3. Moss meg egy uborkát és citromot. A félbevágott uborkát karikázd fel, majd egy citromot kockázd mellé. Tedd bele 1 ½ liter tiszta vízbe, majd hagyd őket ázni egy éjszakán keresztül.

Nagyon fontos, hogy mindig figyelj oda a tested reakcióira. Ha úgy érzed, nem esik jól a lúgos víz, hagyd abba a fogyasztását. Kipróbálni azonban érdemes, hiszen sokat segíthet a savas refluxon vagy emésztési zavaron.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X