Főoldal > DIÉTA > 4 elképesztő étel, amitől fiatalabbnak nézel ki

4 elképesztő étel, amitől fiatalabbnak nézel ki

diétaételétkezésfiatalságfogyásszépségtáplálkozás
0

Írta:

A legkönnyebb módja, hogy egészségesen élj és egészséges étrendet folytass, ha a mindennapi rutinod része és nem kell gondolkodni rajta. Amikor legközelebb vásárolni mész, nézz utána ezeknek a gyulladáscsökkentő és fiatalító csodaszereknek! Finomak, egészségesek és még jól is fogod érezni magad tőlük!

 

Juharszirup

Az igazi – fából nyert, nem kukoricából készített – juharszirup nagyon sok fiatalító anyagot tartalmaz. Ez az édes szirup tele van antioxidánssal, immunfokozó cinkkel és gyulladáscsökkentő szerekkel. De vigyázz vele, sajnos tele van cukorral is, limitáld a napi beviteled 1 evőkanálnyira!

Uborka

uborka2.jpg ()Gyakran használják a szem környéki karikák eltüntetésére, de hatékonyan tudja az egész testet fiatalítani. Kutatások igazolták, hogy az uborkában található egy fenol, a fizetin, mely megakadályozza a progresszív memória, a tanulási nehézségek és az Alzheimer-kór kialakulását. Mint nasi, az uborka több, mint tökéletes. Tele van kovasavval, mely a bőröd egészségében játszik fontos szerepet, de a csontokért és izmokért is sokat tehet. Felszíni kezelésként pedig ne csak a szemed környékére használd, hanem tedd a napon leégett bőrre, hogy csökkentsd az irritációt, a comb környékén pedig megakadályozhatod a cellulitisz kialakulását!

Kókuszolaj

Egy tanulmány bizonyította, hogy a 7 héten át folytatott, mindennapi szűz kókuszolaj használat 32%-kal fokozta a hidratációt olyan embereknél, akiknek enyhe és közepesen súlyos ekcémájuk volt. Ez nagyszerűen hangzik, nem?

Virágok (és zöld levelek)

A virágok csodás díszei a lakásnak, de a tányérodon is megállják a helyüket! Egy friss tanulmány szerint az ehető virágok tele vannak fenollal és öregedésgátló antioxidánssal. A tanulmány azt is kimutatta, hogy az ehető virágok, amilyenek a rózsaszirmok, gyulladáscsökkentőek, csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és a rák kialakulását. Ha nem találsz rózsaszirmot a közelben, íme egy könnyebb megoldás: fogyassz minél több zöld leveles növényt, amilyen a kelkáposzta, spenót és gyermekláncfű. Hasonló hatásúak, akár az ehető szirmok, kalciumban és rostban pedig nagyon gazdagok.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X