Főoldal > DIÉTA > 4 dolog, ami távol tart a lapos hastól

4 dolog, ami távol tart a lapos hastól

étrendfelülésfogyásgyakorlathashasizomlapos haszsír
0

Írta:

A legtöbben úgy gondolják, hogy felülések kíméletlenül hosszú sorozatával elérhető a feszes hasizom, pedig ez az, ami talán a legcsekélyebb mértékben számít. Íme, négy hatékonyabb módszer, amivel tökélyre fejlesztheted a hasizmaidat.

 

Nem csak a hasadon rakódott le a zsírfelesleg

Nem árulunk el újdonságot azzal, hogy nem büszkélkedhetsz a legcsinosabb színésznőket idéző izomszerkezettel egészen addig, amíg felesleges kilókat cipelsz magadon. Soha senki nem fogja észrevenni az erős izmokat, amíg több réteg háj fedi őket. Tehát a legfontosabb feladat ennek eltüntetése, ezt pedig a mozgás leghatékonyabb verziójával, az intervall edzéssel érheted el.

shutterstock_23765264.jpg ()

Egy amerikai, elhízással foglalkozó folyóirat tanulmánya megállapította, hogy azok a nők, akik legalább heti háromszor 20 percet töltöttek el szobabiciklizéssel – de a 8 másodperces rendkívül gyors tekeréseket 12 másodperces lazább tempó követte – 15 hét eltelte után jóval többet adtak le a hasi feleslegükből, mint azok, akik folyamatosan lassan pedáloztak 40 percen át. A kutatók úgy vélik, hogy az intervall edzés hatására a szervezet adrenalint bocsát ki, egy olyan hormont, amelynek köszönhetően a test még jobban égeti a zsírt – kiváltképp azt, amely a has tájékán éktelenkedik.

Rossz ételeket eszel

Megfelelő étrend nélkül még a legszigorúbb kardióedzés is teljesen hasztalan. Vissza kell fognod a kalóriákat, de emellett más trükköket is bevethetsz. A mértékkel történő kávéfogyasztás is csökkenti a has körfogatát, emellett a koffein az anyagcserét is felgyorsítja. Azonban a tejtermékek szerepe a fogyásban még mindig vitatott. Egyes, a témában jártas kutatók szerint napi három adag minősül a reális mennyiségnek, de ennél többet a lapos has érdekében, nem szabad enni.

És, hogy mit ajánlott elkerülni? A lista élén a fehér pékáru, illetve a keményítőben gazdag szénhidrátok szerepelnek. Egy tanulmány szerint, azoknak az embereknek, akik a fehér kenyeret választják a teljes kiőrlésűvel szemben, évente 2,5 centivel lesz nagyobb a derékbőségük.

shutterstock_81741361.jpg ()

Rossz gyakorlatokat csinálsz

Ha hiszed, ha nem, nem a felülésektől lesznek gyönyörűen kirajzolódó hasizmaid. Az egyik legjobb módja a hasizmok erősítésének az egyszerű „deszka-pozíció” (amikor az alkarodon támaszkodva nyomod ki magad). Ha extra kihívás elé akarod állítani magad, emeld a csípőd két-három centivel magasabbra, majd engedd vissza. Ezen kívül a szakértők azt is megfigyelték, hogy a Pilates gyakorlatok jóval hatékonyabbnak bizonyultak, mint a felülések. Persze ezek a gyakorlatok továbbra is részét képezhetik a napi edzéstervnek, de ha csak ezeket csinálod vég nélkül, egyáltalán nem jutsz előrébb. 2-5 sorozat 15-20 ismétléssel bőven elég.

Csak ritkán használod a hasizmaidat

Akár a taposógépen vagy, akár fekvőtámaszokat végzel, akkor csinálod jól, ha képzeletben behúzod a köldöködet a gerinced felé, tehát végig feszesen, behúzva tartod a pocakod. Ezt a mozdulatot ráadásul, az edzőtermen túl is gyakorolnod kell. Idővel, nem csak a törzsedet erősítheted meg általa, de a tartásod is javulni fog, melynek hála azon nyomban vékonyabbnak tűnsz majd.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X