Főoldal > DIÉTA > Hódít a gyulladáscsökkentő diéta

Hódít a gyulladáscsökkentő diéta

cukordiétagasztrogyulladásgyulladáscsökkentőgyümölcstáplálkozászöldség
0

Írta:

A középiskolai biológiaórán kívül aki nem az egészségügyi pályát választotta, valószínűleg nem sokat foglalkozott sejtjeivel. Pedig ez lehet a kulcs ahhoz, hogy a valaha létező legjobb formáját érje el.

 

Míg a legtöbb diéta a kalória és a zsír bevitelét csökkenti, addig az új hollywoodi őrület a biokémiai szinten történő egészséges étkezés – íjra a Fox News. A cél, hogy semlegesítsék a szervezetben előforduló gyulladást.

De hogyan működik a diéta?

A telített zsírokban, a transz zsírokban és a finomított cukorban gazdag étkezésre számtalan reakció indul be: a “rossz” zsír hatására a májban olyan anyagok termelődnek, amelyek felveszik a harcot a méreggel szemben, ez pedig gyulladást okoz. Mindeközben a glükóz nem jut el a sejtekhez, aminek következtében nem jut el az agyhoz a bevitel. Az eredmény: továbbra is éhesnek érzi magát, sóvárog az étel iránt.

Minél nagyobb a gyulladás mértéke, annál inkább sóvárog, így több kalóriát visz be. A gyulladás megmerevedik az artériákban, a bőrön pattanásokat okoz, és sokkal hajlamosabbá teszi a szervezetet a szívbetegségek és a rák kialakulására.

Manapság, amikor egyre több feldolgozott ételt fogyasztunk, a gyulladás kialakulása nagyobb méretű probléma lett. Tehát a már említett telített és transz-zsírokat, valamint finomított cukrot nem szabad fogyasztani. Egyél inkább sok halat, zöldséget és gyümölcsöt, ezek segítenek a gyulladás semlegesítésében.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X