Főoldal > DIÉTA > Keresd az érzést!

Keresd az érzést!

diétaegészségéletmódéletmódváltásfogyókúra
0

Írta:

Itt van például a szerelem. Akkor vagyunk szívesen egy párkapcsolatban, ha szeretjük azt az embert, akivé a társunk mellett válunk. Az életmódunk megreformálásánál sincs ez másképp: akkor fogunk kitartatóan dolgozni a célunkon, ha jól érezzük magunkat közben.

Sok éve dolgozom női lapoknak, és ez idő alatt egymilliószor leírtam már, hogy szeresd önmagad, bízz a képességeidben, szerezd meg, amit akarsz. A cikkeim persze mindig csak a részei voltak egy nagyobb egységnek, a magazinnak, amely színpompás oldalaival, különböző sorsok és lehetőségek bemutatásával egyfajta életérzést közvetített. Én azt gondolom, hogy amikor leveszünk egy magazint a polcról, vagy hűek követünk egy blogot, azt azért tesszük, mert megmutat nekünk valamit, amire vágyunk, és mindig hagy nekünk egy kiskaput, hogy azt kezdjünk vele, amit akarunk. Valamit hozzáad a világunkhoz, kivehetjük belőle azt, amire éppen szükségünk van. Szabadságot és lehetőségeket ad. Akárcsak a jól tervezett életmódváltás.

A fogyókúra is egy életvezetési tréning

Mielőtt hosszú hónapok hezitálása után megvennénk a fitneszbérletet, és búcsút intenénk korábbi kudarcos élményeinknek, érdemes elgondolkodni azon, mely élettémáinkkal nem boldogulunk, mert ezek gyakran visszaköszönnek az életmód változtatás során is. Például képtelenek vagyunk nemet mondani? Hamar ráununk mindenre? Mindig és mindenben a nagy áttörésre várunk?

 

fogyaskonnyen2.jpg ()
A nagy elhatározások sokszor azért nem valósulnak meg, mert közbeszól az élet. Rossz napja van a főnökünknek, hisztis a gyerek, hegyekben áll a munka, és ismét a listáink végére soroljuk önmagunkat, hiszen korábban nem gyártottunk vészforgatókönyvet ezekre az esetekre. Ezért fontos, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki önmagunkkal és figyeljünk a testünk igényeire, mert így gyorsabban felismerjük azokat a reakcióinkat, amelyek veszélyeztetik a kitartásunkat. Ahhoz, hogy a nehézségek ne kedvetlenítsenek el minket, képessé kell válnunk a rossz érzéseink szabályozására és az átkeretezésre. Ez utóbbi annyit tesz, hogy egy kedvezőtlennek tűnő esemény után sem hagyjuk, hogy a mélybe zuhanjon a motivációnk, hanem felfedezzük, mit tanulhatunk belőle, hogyan fordíthatjuk a hasznunkra. Ha bebizonyítjuk magunknak, hogy elég elszántak és kitartóak vagyunk a változtatáshoz, az ebből nyert én-erőt az életünk más területén is érvényesíthetjük.

Csodák márpedig vannak!

A coachingban van egy nagyon jó technika, ami a legtöbbször varázslatosan működik. A klienstől azt kérem, képzelje el, hogy reggel felébred, és megtörtént vele az áhított csoda, amitől az élete új színeket kapott. Aztán megkérdezem, hogy érzi most magát? És ő azáltal, hogy vizualizálja, felidézi, részleteire bontja az eseményt, egy kicsit át is éli. A csoda azért működik – pedig nem is csoda, egyszerű önmotiválási technika -, mert új energiákat ad. Lendületet ahhoz, hogy ne üljön tovább a babérjain, hanem az álmodozást tettekre váltsa!

Korábbi életmódváltó mentoráltjaim közül sokan mondták, hogy milyen jó, hogy játékos megközelítéseket hozok arra, hogy személyükre szabottan tehessék le a változásuk alapköveit. A játékot, a nevetést, az önfeledtséget nagyon fontosnak tartom, még akkor is, ha a cél nagyon is komoly… És minél több kreativitást, kísérletezést, vidámságot, pozitív visszacsatolást csempészel benne, annál inkább meg lesz az az életérzés, amit keresel!

 Ha te is szeretnéd az új alakodról való álmodozást tettekre váltani, próbáld ki életmódtréner szerzőnk egynapos programját, a Súlyvesztő Lélektréninget.

További információ: eletmodtervezes.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X