Főoldal > DIÉTA > Mínusz 5 kg egy hét alatt – Fogyj vitamindiétával!

Mínusz 5 kg egy hét alatt – Fogyj vitamindiétával!

diétaegészségfogyásfogyókúragasztrogyümölcsvitamin
0

Írta:

Hihetetlennek tűnik, de igaz: a legtöbb vitaminnak nagy szerepe van abban, hogy a szervezeted meg tud-e szabadulni a felesleges kilóktól. Ezért érdemes olyan diétát választani, amelyben az ételek bőségesen tartalmazzák a súlyvesztés szempontjából leghatékonyabb vitaminokat is. Ha egy hét alatt szeretnél 5 kilót ledobni, ezt a módszert ajánljuk!

C-vitamin, a harcos

Nem csak az immunrendszert erősíti, hanem komoly harcot vív a testedben lerakódott zsírokkal is. Érdemes étkezés előtt meginni egy pohár citromos vizet, így a felesleget eleve nem fogja tudni megkötni a szervezeted. Étkezés után egy pohár gyümölcslével pedig berobbanthatod az anyagcseréd működését.

Miben találod meg?

– brokkoli
– paprika
– kivi
– citrusfélék

Wellness Cafe tipp: ha halat vagy húst eszel, locsold meg egy kis citromlével, ezzel felgyorsítod az emésztésedet!

bari2.jpg ()

B-vitamin, a nyugtató

A B1-, B6- és B12-vitaminok megnyugtatnak, azaz csökkentik a szervezetedben felgyülemlett stresszt. Ebből az következik, hogy könnyebben adod le a plusz kilókat. Elég jó üzlet, nem?

Miben találod meg?

– rizs (B1, B6)
– zabpehely (B1)
– élesztő (B1)
– csirkehús (B6)
– burgonya (B6)
– teljes kiőrlésű lisztből készült termékek (B6)
– tojás (B12)
– hal (B12)
– tejtermékek (B12)

Wellness Cafe tipp: könnyebb a dolgod, ha a komplex B-vitamincsaládot tartalmazó gyümölcsleveket választod. Egy pohár italban benne van minden, ami a nyugalomért és az apadó kilókért felel.

D-vitamin, a segítő

A pontos okában még a tudósok sem biztosak, de a kutatások igazolják: ha elég D-vitamint kap a szervezeted, sokkal könnyebben olvadnak le rólad az extra kilók. De mi a helyzet, ha nem kapja meg az adagját? A zsírégetés folyamata lelassul, mert a zsírlerakódásért felelős hormonok aktívabbak lesznek.

Miben találod meg?

– hal
– tojás
– vaj
– tej

Wellness Cafe tipp: a legjobb D-vitamin-forrás a napozás. Feküdj ki egy kicsit a napfényre, és töltődj fel! Gondolj bele, a legfinomabb gyümölcseinket is a nap érlelte. Harapj bele egy érett kajsziba, és élvezd a zamatát. Hisz mindenünk a gyümölcs.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X